Οι Δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας: Δημήτρης Γιάννου Έδεσσας, Γρηγόρης Στάμκος Πέλλας, Χρήστος Μπάτσης Αλμωπίας και Κατερίνα Ιγνατιάδου Σκύδρας,
σε συνέχεια των δύο συναντήσεών μας που πραγματοποιήθηκαν στο Δημαρχείο της Σκύδρας, την Παρασκευή 11/9/2020 και το Σάββατο 12/9/2020 κι αφορούσαν την αναστολή της έναρξης των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Π.Ε. Πέλλας εξαιτίας της διαπίστωσης της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού στο Νομό μας, πραγματοποιήσαμε στο ίδιο χώρο νέα σύσκεψη, την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020, και μετά τις επαφές μας με τους αρμόδιους φορείς και συνυπολογίζοντας τις εξελίξεις που προέκυψαν δηλώνουμε τα παρακάτω:

Η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, ύστερα από συνεδρίαση της, εισηγήθηκε προς τa Υπουργεία: Υγείας, Παιδείας και Θρησκευμάτων, την προσωρινή αναστολή λειτουργίας από 14.9.2020 έως και 16.9.2020 των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών λειτουργιών όλων των σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Η λεπτομερής σχετική ανακοίνωση έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας.
Εκφράζουμε την πλήρη ικανοποίησή μας που η κεντρική διοίκηση, μετά από συνεργασία, έλαβε υπόψη της την απόφαση των Δημάρχων της Π.Ε. Πέλλας για την αναστολή της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Επαναλαμβάνουμε ότι η απόφασή μας βασίστηκε στη ραγδαία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των αρμοδίων, αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων του κορωνοϊού στο Νομό μας, γεγονός που οδήγησε πρόσφατα το Υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας κι Αντιμετώπισης Κρίσεων να λάβει έκτακτα περιοριστικά μέτρα σ΄ όλη την Π.Ε. Πέλλας για 14 ημέρες, από την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020 έως και την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνεργάστηκαν τις τελευταίες ημέρες προς αυτήν την κατεύθυνση και ιδιαιτέρως τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Παναγιώτη Πρεζεράκο οι οποίοι υπήρξαν ουσιαστικοί αρωγοί στην προσπάθεια που καταβάλλαμε προκειμένου να γίνει κατανοητή η θέση μας.

Θεωρούμε ότι η κατανόηση και η συνεργασία μεταξύ των φορέων της διοίκησης, των τοπικών βουλευτών και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την αντιμετώπιση πάσης φύσεως προβλημάτων, ειδικά σε δύσκολες καταστάσεις όπως αυτές που βιώνουμε, αποτελεί τον πλέον ενδεδειγμένο και ορθολογικό τρόπο επίλυσής τους, αποφέροντας θετικά αποτελέσματα.

Με σεβασμό στις αρμοδιότητες των υπευθύνων κι όλων των εμπλεκομένων, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα και προτεραιότητα στη διαφύλαξη της υγείας των συνανθρώπων μας και με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα και την επαναξιολόγηση της κατάστασης πράττουμε το ασφαλές και το σωστό για την κοινωνία μας.


Επαναλαμβάνουμε ότι βρισκόμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή, παρόντες κι αγωνιζόμενοι με τη μέγιστη δυνατή δύναμη, βάζοντας πάνω από όλα την υγεία των συνανθρώπων μας και την πρόοδο της εκπαιδευτικής μας κοινότητας.

Οι Δήμαρχοι
Δημήτρης Γιάννου Γρηγόρης Στάμκος Χρήστος Μπάτσης Κατερίνα Ιγνατιάδου
Δήμαρχος Έδεσσας Δήμαρχος Πέλλας Δήμαρχος Αλμωπίας Δήμαρχος Σκύδρας