Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης επισκέφτηκε εχθές την Τοπική Διεύθυνση του e-ΕΦΚΑ στην Έδεσσα, καθώς και το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας και το Κέντρο Υγείας Έδεσσας.

Γνωρίζοντας τις καθυστερήσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι, θέλησε να διαμορφώσει προσωπική άποψη για την κατάσταση.

Με απόφαση του ΔΣ του e-ΕΦΚΑ στις 3 Σεπτεμβρίου 2020, μεταφέρονται αρμοδιότητες έκδοσης συντάξεων τ.ΟΓΑ και τ.ΟΑΕΕ στο Γ’ Υποκατάστημα Μισθωτών Πέλλας στα Γιαννιτσά. Συγκεκριμένα, πρόκειται για αρμοδιότητες έκδοσης συντάξεων Γήρατος για ασφαλισμένους του τ.ΟΓΑ για το σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, έκδοσης συντάξεων Θανάτου για ασφαλισμένους του τ.ΟΓΑ για την ασφαλιστική περιοχή του Υποκαταστήματος και έκδοση συντάξεων Θανάτου για ασφαλισμένους του τ.ΟΑΕΕ για το σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

Όπως δήλωσε ο Λάκης Βασιλειάδης, «πρόκειται για ένα χρόνιο αίτημα των αρμοδίων αλλά και των ασφαλισμένων, καθώς θα αποσυμφορηθεί ο όγκος εργασίας και θα εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι πιο κοντά στον τόπο διαμονής τους. Επιπλέον, θα μειώσει και το χρόνο έκδοσης των συντάξεων, το οποίο αποτελεί το βασικό πρόβλημα.»

Ο Βουλευτής συζήτησε με τον διευθυντή της Τοπική Διεύθυνσης του e-ΕΦΚΑ κ. Καραναστάση και με τους ιατρούς και το προσωπικό των υπόλοιπων υπηρεσιών, όπου διαπίστωσε προσωπικά ότι οι συνθήκες λειτουργίας δεν είναι οι πρέπουσες. Οι συντάξεις καθυστερούν και οι ασφαλισμένοι ταλαιπωρούνται.
Συγκεκριμένα, ο Λάκης Βασιλειάδης τόνισε πως «υπάρχουν ελλείψεις σε κτηριακές υποδομές, χώρους εξέτασης, προσωπικό και υλικά. Η συγχώνευση των τ. ταμείων στον e-ΕΦΚΑ και η σταδιακή αποκέντρωση των υπηρεσιών του, θα λύσουν μακροπρόθεσμα τα προβλήματα.


Στο μεσοδιάστημα όμως, πρέπει να εργαστούμε ώστε η μετάβαση αυτή να ολοκληρωθεί σύντομα και ομαλά, ειδικότερα μια δύσκολη χρονιά όπως η φετινή.»