Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης επισκέφτηκε σήμερα την Αριδαία και πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Αλμωπίας, κ. Χρ. Μπάτση, Αντιδημάρχους και στελέχη των υπηρεσιών του Δήμου. Στη συνάντηση τέθηκαν κυρίως θέματα που αφορούν τις υποδομές του Δήμου. Επίσης συζητήθηκαν τα ιδιαίτερα ζητήματα που έχουν προκύψει από τις επιπτώσεις της πανδημίας στον πρωτογενή τομέα και στον τουρισμό, με έμφαση στα Λουτρά Πόζαρ.

Κυρίαρχο θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η κατασκευή υδρευτικών δικτύων για την ύδρευση της πόλης της Αριδαίας. Για το σημαντικό αυτό έργο, το οποίο είναι απαραίτητο για την εξασφάλιση της επάρκειας ύδρευσης της πόλης, έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της ΔΕΥΑ Αλμωπίας. Ο Βουλευτής επικοινώνησε και με την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφερειακή Ενότητας Πέλλας, από όπου και ενημερώθηκε ότι ολοκληρώνονται οι αναγκαίες υπηρεσιακές διαδικασίες και το έργο θα περάσει σύντομα στο τελικό στάδιο της δημοπράτησης, ώστε να υλοποιηθεί.
Συζητήθηκε επίσης το αίτημα του Δήμου Αλμωπίας για επιχορήγηση ύψους 200.000€ για την ανακατασκευή της κατεστραμμένης από τη θεομηνία γέφυρας που συνδέει τους οικισμούς Σαρακηνών και Κορυφής. Ο Λάκης Βασιλειάδης έχει ήδη καταθέσει Αναφορά στη Βουλή προς τον Υπουργό Εσωτερικών και βρίσκεται σε επικοινωνία με το ιδιαίτερο γραφείο του, ώστε να αποκατασταθεί άμεσα η ζημιά. Επιπλέον, παρακολουθεί και την πορεία μιας σειράς έργων που εκκρεμούν από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ για δημιουργία και ανακατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων.
Ένα ακόμα θέμα το οποίο απασχόλησε τους συμμετέχοντες ήταν η κάλυψη των υλικο-τεχνικών αναγκών αρκετών σχολικών μονάδων του Δήμου. Σε αυτό το σημείο ήταν παρών και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, κ. N. Αγγελίδης, ο οποίος συνεισέφερε με την παρέμβασή του. Για το θέμα, ο Βουλευτής έχει επίσης καταθέσει σχετική Αναφορά στη Βουλή προς το Υπουργείο Υποδομών και από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται θετικές εξελίξεις.


Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη συζήτηση σειράς έργων τα οποία βρίσκονται σε στάδιο σχεδιασμού, με το Βουλευτή να δηλώνει ότι διαχρονικά υποστηρίζει πως η Αλμωπία πρέπει να είναι σε προτεραιότητα, καθώς υπολείπεται αρκετά σε υποδομές, ξεκαθαρίζοντας ότι θα σταθεί αρωγός προς την κατεύθυνση αυτή.