Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Έδεσσας, όπου συναντήθηκε με τον νέο Διοικητή κ. Χρήστο Δόντσο, αλλά και με το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό της μονάδας.

Οι γιατροί, οι νοσηλευτές και το παραϊατρικό προσωπικό σε όλη τη χώρα έχουν καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες κατά τη διάρκεια της πανδημίας και έχουν μέχρι τώρα καταφέρει να ανταποκριθούν και με το παραπάνω στις ιδιαίτερες συνθήκες αυτού του πρωτόγνωρου για όλους φαινομένου.

Από την πλευρά της η Πολιτεία στηρίζει τις μονάδες αυτές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης απέναντι στον SARS-CoV-2. Από το ξέσπασμα και μετά, μόνο στο ΓΝ Έδεσσας έχουν προσληφθεί 37 άτομα επικουρικό προσωπικό. Αναμένεται ο διορισμός 5 Ιατρών ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι προκυρήξεις 9 ακόμα Ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων. Σε εξέλιξη βρίσκεται ο διορισμός 8 ακόμα ατόμων μόνιμου παραϊατρικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, ενώ παράταση έως το Δεκέμβριο του 2021 παίρνουν οι συμβάσεις 32 ατόμων προσωπικού εστίασης και καθαριότητας.

Επιπλέον, έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία για την ανανέωση έως το Φεβρουάριο του 2022 των ατομικών συμβάσεων 4000 μακροχρόνια ανέργων μέσω του ΟΑΕΔ, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Κατά της διάρκεια της επίσκεψής του ο Λάκης Βασιλειάδη δήλωσε:

“Άκουσα προσεκτικά του αρμόδιους, οι οποίοι μου παρουσίασαν τις όποιες ελλείψεις και ανάγκες σε υποδομές. Είμαστε σε διαρκή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, αλλά και την 3η ΥΠΕ ώστε τα προβλήματα να αντιμετωπίζονται στο χρόνο που απαιτούν οι συνθήκες.

Ο μοναδικός τρόπος να βγούμε νικητές από τη δοκιμασία αυτή είναι με το να κάνουμε όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά, ανάλογα με το ρόλο του, τη δουλειά μας σωστά, αποδοτικά και έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι προστατεύουμε όχι μόνο τον εαυτό μας, αλλά και το συνάνθρωπο.”