Η Δήλωση της βουλευτή

Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, κ. Θεοδώρα Τζάκρη, απαντώντας σε δημοσιεύματα ότι δήθεν εκλήθη σε απολογία για τη χθεσινή της συνέντευξη, τόνισε ότι ουδέποτε εκλήθη, ουδέποτε παρέστη και ουδέποτε της ζητήθηκε να παραστεί σε απολογία έναντι οποιουδήποτε κομματικού οργάνου. Με δική της πρωτοβουλία προέβη σε διευκρινιστική δήλωση, η οποία παραπέμπει ευθέως στο ηχητικό ντοκουμέντο και έχει ως εξής:


«Επειδή ορισμένα μέσα ενημέρωσης εμφανίζουν, σήμερα, αποσπασματικά και διαστρεβλωμένα την κριτική μου, σε χθεσινή μου συνέντευξη, απέναντι στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης και του Κ. Μητσοτάκη, δίνοντας την εντύπωση ότι υιοθετώ χαρακτηρισμούς που οι πατριδοκάπηλοι και οι δήθεν εθνικόφρονες της Δεξιάς συνηθίζουν να χρησιμοποιούν εναντίον της Προοδευτικής Παράταξης, καλώ όσους έσπευσαν να με κατηγορήσουν να ακούσουν το ηχητικό.
Έτσι θα κατανοήσουν πως όσα ειπώθηκαν δεν αποτελούν παρά ειρωνικό και εμφατικό λόγο, προκειμένου να αναδειχθούν οι αντιφάσεις της εξωτερικής πολιτικής του Κ. Μητσοτάκη».