Για μία ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες σκληρών εικόνων με δηλητηριασμένα αδέσποτα ζώα στους δρόμους της Έδεσσας. Οι αδίστακτοι που ρίχνουν δολώματα με δηλητήριο έχουν αναπτύξει την παράνομη και αποτρόπαια δραστηριότητά τους σε όλες τις γειτονιές της πόλης και ο κίνδυνος είναι μεγάλος, τόσο για τα αδέσποτα όσο και για τα δεσποζόμενα ζώα.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ.Δημήτρης Γιάννου πραγματοποίησε συνάντηση με τη Φιλοζωική Έδεσσας και τη διοίκηση της Αστυνομίας, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός και λήψη μέτρων για να σταματήσει αυτό το φαινόμενο, που δεν τιμάει την πόλη και τους πολίτες της.

Ο Δήμαρχος δήλωσε τα εξής:

«Συντονίσαμε τη δράση μας με τη Φιλοζωική και την Αστυνομία προκειμένου να σταματήσει το απαράδεκτο και καταφανώς καταδικαστέο φαινόμενο με τις φόλες στα αδέσποτα σκυλιά. Αποφασίσαμε να γίνει εκτεταμένος έλεγχος σε όλα τα αδέσποτα σκυλιά της πόλης και τσιπάρισμα όσων δεν είναι τσιπαρισμένα. Επίσης, συνίσταται στους κατόχους δεσποζόμενων σκύλων να τηρούν το νόμο που προβλέπει την βόλτα των σκύλων με λουρί, για την ασφάλεια ανθρώπων και ζώων, αλλά και τη συλλογή των περιττωμάτων τους.

Από την πλευρά του Δήμου Έδεσσας πραγματοποιούνται όλες οι ενέργειες που προβλέπει ο νόμος για τα αδέσποτα ζώα και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για την αρμονική συμβίωση ανθρώπων και ζώων, τόσο μέσα από τις αρμοδιότητες που έχουμε όσο και μέσα από τη συνεργασία μας με τις φιλοζωικές οργανώσεις και την Ελληνική Αστυνομία».