Μόλις το μεσημέρι της Κυριακής 20 Σεπ. ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας ότι τα σχολεία της Νομού Πέλλας θα παραμείνουν κλειστά μέχρι και τις 25 Σεπ. Η απόφαση αυτή προκαλεί έναν έντονο προβληματισμό στις τοπικές κοινωνίες, οι οποίες πλέον αναρωτιούνται για τους λόγους για τους οποίους πάρθηκε, τους κινδύνους που πιθανόν να υπάρχουν και την αποτελεσματικότητα της διαχείρισης της πανδημίας από τις τοπικές αρχές.

Η Κοινωνία σε Κίνηση έχει επανειλημμένα αναδείξει την ανάγκη για μια πλήρη ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για το θέμα της πανδημίας, έτσι ώστε όλοι μαζί να συνδράμουμε με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο στην αντιμετώπιση της πρωτοφανούς αυτής υγειονομικής κρίσης.
Σαν πρώτο βήμα μιας τοπικής συλλογικής πανστρατιάς ενάντια στην πανδημία, καλούμε την Δημοτική Αρχή του Δήμου Έδεσσας να ενημερώσει άμεσα και υπεύθυνα το Δημοτικό Συμβούλιο για την πανδημική κατάσταση του Δήμου και της περιοχής. Θεωρούμε ότι στην ενημέρωση αυτή θα πρέπει να κληθούν να συμμετάσχουν όλοι οι άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενοι τοπικοί φορείς και θεσμοί όπως πχ η ηγεσία της τοπικής πολιτικής προστασίας, εκπρόσωπος του ΕΟΔΥ, νοσοκομειακοί γιατροί, εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Πέλλας, εκπρόσωποι της Α’ και Β’Βάθμιας εκπαίδευσης κτλ.


Η συνεχιζόμενη έλλειψη υπεύθυνης και επιστημονικά τεκμηριωμένης ενημέρωσης δεν δημιουργεί μόνο μια βαθιά ανησυχία στους συμπολίτες μας, αλλά δίνει έδαφος σε διάφορες ανορθολογικές φωνές που κρατούν δέσμια της τοπική μας κοινωνία σε σκοταδιστικά παρελθόντα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η δημοτική αρχή δεν επιθυμεί να αφήσει την τοπική κοινωνία στο συνεχιζόμενο σκοτάδι σχετικά με την πανδημία, και θα ακούσει το αίτημά μας για άμεση και διαυγή ενημέρωση των συμπολιτών μας.