Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης επισκέφτηκε σήμερα το Υπουργείο Εσωτερικών όπου συνομίλησε με τον Υπουργό κ. Π. Θεοδωρικάκο, καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες, για σειρά θεμάτων που απασχολούν τους Δήμους της Πέλλας. Μεταξύ των θεμάτων αυτών είναι οι ελλείψεις σε προσωπικό, έκτακτες επιχορηγήσεις για ανακατασκευές ζημιών από ακραία καιρικά φαινόμενα και εκκρεμότητες του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ».

Οι δύο άνδρες συζήτησαν επίσης για ειδικά ζητήματα τα οποία έχουν προκύψει από τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί στην Π.Ε. Πέλλας, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων του κορωνοϊού SARS-CoV-2. Όπως ανέφερε ο Βουλευτής, πρόκειται για μία έκτακτη κατάσταση, στην οποία οι Δήμοι Αλμωπίας, Έδεσσας, Πέλλας & Σκύδρας προσπαθούν να ανταποκριθούν με υπευθυνότητα.
Επιπλέον, μίλησαν για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και τη σημασία του για την ανάπλαση των ελληνικών πόλεων. Συγκεκριμένα, ο Λάκης Βασιλειάδης ζήτησε να υπάρξει ειδική μέριμνα, στο πλαίσιο του άξονα 6 «Αστική Αναζωογόνηση» του προγράμματος, για τα άτομα με αναπηρία. Όπως έχει εντοπίσει ο Βουλευτής, στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας υπάρχει έλλειψη σε χώρους όπου τα ΑμεΑ παιδιά, αλλά και οι ενήλικες, μπορούν να παίξουν και να αθληθούν. Ο ίδιος θεωρεί πως πρέπει να είναι προτεραιότητα για την πολιτεία η εξασφάλιση ενός καλύτερου επιπέδου αστικής διαβίωσης για τους συμπολίτες μας με αναπηρία.


Τέλος, ο Λάκης Βασιλειάδης αξιοποίησε την ευκαιρία της προγραμματισμένης συνάντησης με τον Υπουργό για να τον ενημερώσει για τη σημερινή πυρκαγιά στο Δημοτικό Σχολείο Προμάχων, η οποία έκαψε ολοσχερώς την κεραμοσκεπή και προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στη σχολική μονάδα. Ο Βουλευτής άλλωστε βρίσκεται ήδη σε συνεχή επαφή με το Δήμαρχο Αλμωπίας και όλους τους συναρμόδιους, από τους οποίους και ζήτησε να ολοκληρωθούν τάχιστα οι απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να επαναλειτουργήσει το σχολείο το συντομότερο δυνατό.