Τηλεδιάσκεψη Λάκη Βασιλειάδη – Απόστολου Βεσυρόπουλου
Θετική απάντηση στην Ερώτηση για την Οριστικοποίηση Προσυμφώνων Αγοραπωλησίας Ακινήτων

Επιτάχυνση του Σχεδίου Νόμου για τις Ιδιοκτησιακές διαφορές με το Δημόσιο
(περιπτώσεις «ΚΑΡΑΜΑΝ», «ΝΤΕΡΕ», «ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ», Άνω Γραμματικό, στρατόπεδα «ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΥ» και «ΚΑΨΑΛΗ»)

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με τον Υφυπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για τη φορολογική πολιτική και τη δημόσια περιουσία, κ. Α. Βεσυρόπουλο, για μία σειρά θεμάτων που απασχολούν την Πέλλα, αλλά και την Ελληνική κοινωνία.

Αρχικά, ο Λάκης Βασιλειάδης έθεσε το θέμα της Οριστικοποίησης Προσυμφώνων Αγοραπωλησίας Ακινήτων, για το οποίο ο Βουλευτής είχε καταθέσει την 7689 Κοινοβουλευτική Ερώτηση (διαθέσιμη στο σύνδεσμο https://bit.ly/36jI6C9). Ο Υφυπουργός αναγνώρισε το πρόβλημα που υπάρχει με την απαίτηση, από πλευράς Δημοσίου, μεταξύ άλλων πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ στο όνομα του εργολάβου και φορολογική ενημερότητα από ιδιοκτήτες που μπορεί εντωμεταξύ να έχουν αποβιώσει. Στη συνέχεια ενημέρωσε τον Λάκη Βασιλειάδη ότι έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία ώστε με σχετική νομοθετική ρύθμιση να μπορούν οι αγοραστές να οριστικοποιήσουν τα προσύμφωνα με το δικαίωμα της αυτοσύμβασης, χωρίς τα εν λόγω δικαιολογητικά.

Επιπλέον, οι δύο άνδρες συζήτησαν για το επερχόμενο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών που θα περιλαμβάνει πλαίσιο ρύθμισης των περιπτώσεων που υπάρχουν ιδιοκτησιακές διαφορών μεταξύ ιδιοκτητών και Δημοσίου. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται οι διακατεχόμενες εκτάσεις και έτσι ανοίγει ο δρόμος για περιπτώσεις όπως οι περιοχές «ΚΑΡΑΜΑΝ», «ΝΤΕΡΕ» και «ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ» στην Έδεσσα ή η περίπτωση του οικοπέδου στο Άνω Γραμματικό. Ο Λάκης Βασιλειάδης, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει σειρά σχετικών παρεμβάσεων, τόνισε στον Υφυπουργό ότι θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα σχετικής ρύθμισης και για τις περιπτώσεις ιδιοκτησίας του Ταμείου Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ), ώστε να λυθεί το θέμα και με τα οικόπεδα πέριξ των στρατοπέδων «ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΥ» και «ΚΑΨΑΛΗ», στα Γιαννιτσά. Ο κ Βεσυρόπουλος ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι η νομοπαρασκευαστική επιτροπή βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης των εργασιών της, ενώ ο Λάκης Βασιλειάδης ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών και την όσο το δυνατό συντομότερη κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή.