Συζήτηση επίκαιρης ερώτησής μου στη Βουλή

Ως ένας άλλος Πόντιος Πιλάτος, το Υπουργείο Οικονομικών διά του Υφυπουργού Γεώργιου Ζαββού, απέφυγε εντέχνως να τοποθετηθεί επί της ουσίας για τη σκανδαλώδη συμφωνία διαγραφής χρέους ύψους 125,8 εκατομμυρίων ευρώ του επιχειρηματία Κώστα Πηλαδάκη από την Τράπεζα Πειραιώς.

Απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσα στις 17/9/2020 στη Βουλή δεν είχε να πει τίποτα για μια προκλητική συμφωνία που προβλέπει την αποπληρωμή μόλις 23,7 εκατομμυρίων από το συνολικό χρέος των 149,5 εκατομμυρίων ευρώ και μάλιστα σε βάθος εικοσαετίας με 6ετή περίοδο χάριτος. Την ώρα μάλιστα που οι οφειλές προς τους εργαζόμενους ξεπερνούν τις 400.000 ευρώ.
Δεν είχε τίποτα να πει για τις ευθύνες της εποπτεύουσας Τράπεζας της Ελλάδος και του επικεφαλής της Γιάννη Στουρνάρα.
Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση σε ρόλο παρατηρητή, επιλέγει να κλείσει τα μάτια σε μια συμφωνία πρόκληση για το κοινό αίσθημα.
Πρόκληση για τους χαμηλόμισθους μικροοφειλέτες που συναντούν κλειστές πόρτες όταν αιτούνται ευνοϊκών ρυθμίσεων για την αποπληρωμή του χρέους τους.


Πρόκληση για τους δανειολήπτες που για μερικές χιλιάδες ευρώ βρίσκονται αντιμέτωποι με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.
Δεν στοχοποιούμε επιχειρηματίες. Στοχοποιούμε τον τρόπο σκέψης και δράσης, πολιτικής επιρροής και ανοχής της ελληνικής κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος.