Με το Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Πρεζεράκο, τη Γενική Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας κ. Γκίκα καθώς και με τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ κ. Αρκουμανέα επικοινώνησε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης, μεταφέροντας την εύλογη ανησυχία που επικρατεί τις τελευταίες ώρες ανάμεσα στους πολίτες της Πέλλας σχετικά με την απόφαση για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ο κ. Σταμενίτης ζήτησε να εξεταστεί το αίτημα των τεσσάρων Δημάρχων του Νομού Πέλλας για παράταση της έναρξης της σχολικής χρονιάς για τα σχολεία του Νομού κατά 3 ημέρες, προκειμένου να διαπιστωθεί το εύρος της διασποράς του ιού στην περιοχή. Επισήμανε επίσης, ότι ακόμα είμαστε σε αναμονή των αποτελεσμάτων των δειγματοληπτικών ελέγχων που έχουν διενεργηθεί από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ στην περιοχή. Συνεπώς η παράταση των 3 ημερών που προτείνεται θα παρέχει τη δυνατότητα της συνολικής εκτίμησης της κατάστασης.


Ο Βουλευτής ενημερώθηκε ότι σήμερα το μεσημέρι θα συνεδριάσει η αρμόδια Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας προκειμένου να αποφασίσει για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία. Σε κάθε περίπτωση στόχος είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας, των μαθητών, των εκπαιδευτικών και του κάθε πολίτη του Νομού Πέλλας ξεχωριστά και οι όποιες αποφάσεις θα κινηθούν προς αυτήν και μόνο την κατεύθυνση.