Σας ενημερώνουμε ότι, μετά από τις τελευταίες εξελίξεις και την απόφαση ένταξης της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας στις περιοχές αυξημένης επιτήρησης και την λήψη ειδικών μέτρων προστασίας του πληθυσμού, οι εκδηλώσεις μνήμης της 14ης Σεπτεμβρίου που έχουν προγραμματιστεί για την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020, στην Έδεσσα, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, θα πραγματοποιηθούν με μικρές τροποποιήσεις στο πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα, η πραγματοποίηση της επιμνημόσυνης δέησης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Έδεσσας, όπου θα εκφωνηθεί και η ομιλία με το ιστορικό της ημέρας, θα πραγματοποιηθεί με τη λήψη των ενδεικνυόμενων μέτρων που ισχύουν για τη λειτουργία των ιερών ναών. Ώρα τέλεσης της επιμνημόσυνης δέησης 10.00π.μ.

Για την αποφυγή συνωστισμού στο χώρο του Μνημείου Προσφυγικού Ελληνισμού (Πλατεία Μεγάλου Αλεξάνδρου), δεν θα πραγματοποιηθεί η τέλεση της προβλεπόμενης επιμνημόσυνης δέησης, ενώ για την απότιση φόρου τιμής στη μνήμη των πεσόντων και θυμάτων της Γενοκτονίας θα κατατεθεί στεφάνι από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, εκ μέρους όλων των τοπικών αρχών και φορέων καθώς και των Προσφυγικών Συλλόγων, με περιορισμένο αριθμό εκπροσώπων και τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις. Ώρα πραγματοποίησης της κατάθεσης: 10.45π.μ.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων δεν θα παραστεί άγημα απόδοσης τιμών.


Παρακαλείστε για τη συνεργασία σας, για την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων υγειονομικής προστασίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κωρονοïού COVID-19.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας

Ιορδάνης Τζαμτζής