Μια μικρή, αλλά παράλληλα μεγάλη νίκη υπέρ της Υγείας σημειώθηκε χθες στη Βουλή. Μετά τη συντονισμένη πίεση του ΣΥΡΙΖΑ κατατέθηκε, νομοτεχνική βελτίωση από τον Υπουργό Υγείας, που δίνει παράταση στις ατομικές συμβάσεις εργαζομένων στην καθαριότητα, τη σίτιση και τη φύλαξη, οι οποίοι εργάζονται στα νοσοκομεία της χώρας, μέχρι τις 31/12/2020.

Μια μικρή νίκη για τους εργαζόμενους κόντρα στην επιστροφή των εργολάβων, τώρα που μάλιστα έχουν προκηρυχθεί και οι πρώτοι διαγωνισμοί για την ανάληψη των τομέων αυτών από ιδιώτες.
Το επόμενο βήμα και αυτό που ως Αξιωματική Αντιπολίτευση διεκδικούμε δυναμικά, είναι να δοθεί από το Υπουργείο Υγείας εντολή διακοπής των διαγωνισμών αυτών, που κάποιοι διοικητές, έχουν προκηρύξει σε ορισμένα νοσοκομεία, ανάμεσά τους και το Νοσοκομείο Γιαννιτσών.


Ως ΣΥΡΙΖΑ, ζητάμε να μπει επιτέλους φρένο στις εξυπηρετήσεις σε ημετέρους και τις «δουλίτσες». Το Κράτος έχει τη δυνατότητα να εκτελέσει το έργο της φύλαξης, της σίτισης και της καθαριότητας των Νοσοκομείων, το ίδιο καλά, με υποπολλαπλάσιο κόστος.