Η Κυβέρνηση υποχρεούται να μας ενημερώσει για τα πραγματικά δεδομένα της πανδημίας στον τόπο μας.

Ερώτηση & Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων (ΑΚΕ) κατέθεσε προς την Υπουργό Παιδείας και τον Υπουργό Υγείας, η βουλευτής Πέλλας με τον ΣΥΡΙΖΑ -ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, κ. Θεοδώρα Τζάκρη, με την οποία τους ερωτά να την ενημερώσουν για τα επιδημιολογικά δεδομένα βάσει των οποίων η κυβέρνηση οδηγείται στις παλινωδίες σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων στην Πέλλα.

Όπως αναφέρει η κ. Τζάκρη, αρχικά αποφασίστηκε, να ανοίξουν τα σχολεία στην Πέλλα την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, όταν, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, η ΠΕ Πέλλας κατέγραφε 70 ημερήσια κρούσματα, απόφαση η οποία ανατράπηκε λόγω της αντίδρασης των δημάρχων και της βουλευτή. Στη συνέχεια εν τω μέσω της νυκτός της 16ης Σεπτεμβρίου και ενώ η ΠΕ Πέλλας κατέγραφε 5 κρούσματα, σύμφωνα πάντα με τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, τα σχολεία δεν άνοιξαν την 17η Σεπτεμβρίου, δηλαδή κατά την νέα ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων που είχε ανακοινωθεί για τα σχολεία της Πέλλας μετά την πρώτη αναβολή.
Τελικά, σύμφωνα με την σημερινή ανακοίνωση, τα σχολεία στην Πέλλα θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου, ενώ χθες η ΠΕ Πέλλας δεν κατέγραφε κανένα κρούσμα, σύμφωνα πάντα με τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ.


Τέλος, η βουλευτής ζητά με την ΑΚΕ, μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, τα συναρμόδια Υπουργεία να της ενεχειρίσουν όλα τα σχετικά έγγραφα για τα επιδημιολογικά δεδομένα, επί των οποίων στηρίχθηκαν οι ειλημμένες αποφάσεις.