Τα θερμότερα συγχαρητήριά μου στην Διευθύντρια, το προσωπικό και τους ¨αφανείς εργάτες¨ του Μουσείου της Πέλλας για την παγκόσμια διάκριση του μεγαλύτερου διεθνούς τουριστικού Οδηγού “Tripadvisor Travellers” που το χαρακτήρισε ως ένα από τα ωραιότερα και ασφαλέστερα Μουσεία του κόσμου!

Είναι μεγάλη η τιμή για την Ελλάδα, για τη Μακεδονία, για την Πέλλα μας!

Προσωπικά, με διακατέχει μεγάλη χαρά, καθώς με τη γενέτειρα γη του Μεγάλου Αλέξανδρου με συνδέουν άσβεστες μνήμες από τα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια.

Είναι ακόμη – και κυρίως – μια επιβεβαίωση και παγκόσμια αναγνώριση της ελληνικότητας του Ενός και Μοναδικού Μακεδονικού Πολιτισμού, το γεγονός ότι αυτό το εμβληματικό κόσμημα στεγάζει το θησαυρό των ευρημάτων της περιόδου που ανέδειξε τον Μεγάλο Στρατηλάτη. Μιας περιόδου που εσαεί θα αποτελεί ¨φάρο¨ του Οικουμενικού Ελληνισμού.

Και, βέβαια, αυτό που προέχει πλέον είναι, να το αξιοποιήσουμε και να το αναδείξουμε σε μνημείο – Παγκόσμιο Κληροδότημα του Ελληνικού Πολιτισμού. Και ως μια μοναδική ευκαιρία – όταν κοπάσει η πανδημία που δοκιμάζει ολόκληρο τον κόσμο – για την δυναμική ενίσχυση του τουρισμού στον Τόπο μας και τη Χώρα μας.

Και πάλι, θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν σ’αυτό το ανεκτίμητης αξίας εμβληματικό έργο…