Οι παραγωγοί οινοποιήσιμου σταφυλιού της Πέλλας, όπως το όψιμο Έδεσσας που καλλιεργείται στην Αλμωπία, αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα από τη ραγδαία πτώση, άνω του 50%, της τιμής των προϊόντων τους, ως επίπτωση της μειωμένης ζήτησης κρασιού, λόγω της πανδημίας.

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης, σε συνάντησή του με Προέδρους και εκπροσώπους των ΑΣ Πολυκάρπης, Πιπεριάς, Ίδας και ΓΕ.Κ.Ο.Σ.Α, αλλά και παραγωγούς το περασμένο Σάββατο, όπου επιστέφτηκε και τα αμπέλια τους, συζήτησε εκτενώς τις προκλήσεις που έχει δημιουργήσει η πανδημία στη δραστηριότητά τους, καθώς και μεθόδους επίλυσης των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τη φετινή χρονιά.

Ο Λάκης Βασιλειάδης ήδη εδώ και μερικές μέρες έχει προχωρήσει σε παρεμβάσεις στο αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ενώ επικοινώνησε και με το Διευθυντή της ΔΑΟΚ κ. Γαϊτάνη, από τον οποίο ζήτησε να προχωρήσει στη σύνταξη έκθεσης η οποία θα αποτυπώνει με ακρίβεια την πραγματική κατάσταση.

Επιπλέον, ο Βουλευτής κατέθεσε ως Αναφορά στη Βουλή σχετικό έγγραφο που συνυπογράφουν οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί Πιπεριάς και ΓΕ.Κ.Ο.Σ.Α., με σκοπό την εύρεση οριστικής λύσης για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των αμπελουργών.

Η Αναφορά είναι διαθέσιμη στο σύνδεσμο https://bit.ly/3dKYsFs