Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης στην πρόσφατη συνάντηση εργασίας που είχε πραγματοποιήσει με τον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, έθεσε μεταξύ άλλων το ζήτημα των αθλητικών σωματείων, τα οποία ήδη έχουν βιώσει τρομερή μείωση των εσόδων τους, καθώς το μεγαλύτερο μέρος τους προέρχεται από εισιτήρια, διοργάνωση εκδηλώσεων και διαφημιστικές χορηγίες. Ο Βουλευτής έχει ασχοληθεί για σειρά ετών με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, αντιλαμβάνομαι ότι ειδικότερα για τις ερασιτεχνικές ομάδες, η φετινή χρονιά μπορεί εύκολα να αποδειχθεί καταστροφική.

Με 2 τροπολογίες που κατατέθηκαν στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών, ανοίγει ο δρόμος για ειδική επιχορήγηση των αθλητικών σωματείων και αθλητών. Συγκεκριμένα, με νομοθετική ρύθμιση, δίνεται η δυνατότητα με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου της παροχής χρηματικών επιχορηγήσεων σε αθλητικούς συλλόγους για την προαγωγή του οικείου αθλήματος, καθώς και για την κάλυψη εξόδων μετακίνησης αθλητών και αθλητικών ομάδων, που εδρεύουν στην περιοχή τους και συμμετέχουν σε εθνικά πρωταθλήματα ολυμπιακών αθλημάτων, με ισχύ έως τις 30 Ιουνίου 2021. Επιπλέον, με τροπολογία που κατέθεσαν 5 Βουλευτές της ΝΔ, δίνεται η δυνατότητα ειδικής επιχορήγησης αθλητικών σωματείων και αθλητών και από τις Περιφέρειες της χώρας, εφόσον έχει εγγραφεί ανάλογη πίστωση στους προϋπολογισμούς τους, μέχρι ύψος 0,5% των ετήσιων τακτικών εσόδων τους. Τέλος, τις προσεχείς εβδομάδες θα υλοποιηθεί και η έκτακτη χορήγηση 12εκατ. ευρώ απευθείας στα αθλητικά σωματεία, από την ομπρέλα στήριξης ενάντια στον κορωνοϊό που αποφασίστηκε την περασμένη άνοιξη.


Με αφορμή τις νομοθετικές ρυθμίσεις αυτές, ο Λάκης Βασιλειάδης δήλωσε:
«Οι ομάδες, ειδικά της περιφέρειας, πρέπει να παραμείνουν ζωντανές. Οι Δήμοι και οι Περιφέρειες οφείλουν με τον αναπτυξιακό τους ρόλο να προάγουν τον αθλητισμό και να βάλουν πλάτη σε αυτή τη συγκυρία. Χαίρομαι που μας δίνεται η δυνατότητα και μέσω της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να στηρίξουμε έμπρακτα τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Από τη θέση του περιφερειακού συμβούλου θα κάνω ότι μπορώ ώστε να ενισχυθούν στο μέτρο του δυνατού.»