Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης, μαζί με τον Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Στράτο Σιμόπουλο πραγματοποίησαν συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Λαϊκές Αγορές, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Σωματείου Παραγωγών, Επαγγελματιών, Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης «Η ΟΜΟΝΟΙΑ», Λάζαρος Παυλίδης και από την Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών-Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας – Θράκης & Θεσσαλίας η Γενική Γραμματέας Ελένη Μαραγκάκη και ο Β’ Γενικός Γραμματέας Κωνσταντίνος Καρυπίδης. Από πλευράς Υπουργείου, πέραν από τον Υπουργό, παραβρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Λάκης Βασιλειάδης δήλωσε:

«Συζητήσαμε για τις Λαϊκές Αγορές και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την αναγκαία επιβολή των υγειονομικών μέτρων. Τοποθετηθήκαμε επίσης, αναφορικά με το νέο κυβερνητικό νομοσχέδιο που θα αφορά τη λειτουργία των Λαϊκών Αγορών. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Υπουργού, πρόκειται για μία συθέμελη αλλαγή της σημερινής δυσλειτουργικής κατάστασης για την οποία ευθύνεται και η προηγούμενη Κυβέρνηση.

Στις Λαϊκές Αγορές της Βόρειας Ελλάδας δραστηριοποιείται ένα μεγάλο μέρος των παραγωγών της Πέλλας. Είμαστε εδώ για να μαθαίνουμε και να κατανοούμε σε βάθος τις προκλήσεις και τα προβλήματα και να παρεμβαίνουμε όπως και όπου χρειάζεται ώστε να είμαστε αποτελεσματικοί.»