Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία και τη συμμετοχή σας τις εκδηλώσεις του επετειακού  εορτασμού της απελευθέρωσης της πόλης της Σκύδρας από τον τουρκικό ζυγό και της ενσωμάτωσής της στον εθνικό κορμό.

Το Πρόγραμμα εκδηλώσεων την 17η Οκτωβρίου 2020 ημέρα Σάββατο στο Δήμο Σκύδρας, λαμβάνοντας υπόψη την τήρηση των μέτρων περιορισμού διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, έχει ως εξής:

  • Ώρα 10:00΄ Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου Σκύδρας
  • Ώρα 10:15΄ στον Ι.Ν. Αγ. Στεφάνου Σκύδρας εκφώνηση ομιλίας για το ιστορικό της ημέρας από εκπαιδευτικό του Γυμνασίου Σκύδρας κ. Καραβίτη Σταύρο.
  • Ώρα 10:30΄ Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και κατάθεση στεφάνων από τη Δήμαρχο Σκύδρας, τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, το Στρατηγό – Διοικητή ΙΙας Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, τον Αστυνομικό Διευθυντή Πέλλας και τον Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

 

  • Ώρα 10:40΄ Σιγή ενός λεπτού. Εθνικός Ύμνος.

Τα Σχολεία της Δημοτικής Κοινότητας Σκύδρας (1ο, 2ο  Δημοτικά, Γενικό Λύκειο Σκύδρας και Γυμνάσιο Σκύδρας) καλούνται να παραστούν με την σημαία και εξαμελή αντιπροσωπεία μαθητών τους.

 

Ο σημαιοστολισμός  θα είναι γενικός, καθώς και η φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, των Ν.Π.Δ.Δ., των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 16ης και 17ης Οκτωβρίου 2020.

 

Τελετάρχης ορίζεται ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Καραπαναγιώτης Ιγνάτιος.

 

                                               Η Δήμαρχος Σκύδρας

                                          Κατερίνα Ιγνατιάδου