«Κανένας συμβιβασμός με την ασυδοσία της εργοδοσίας! Βάζουμε την υγεία μας πάνω από τα κέρδη τους!»

ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ στα ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

Μετά από τις εξελίξεις με τη ραγδαία εξάπλωση κρουσμάτων στην επιχείρηση «Παυλίδης» στα Γιαννιτσά, τώρα έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο και το εργοστάσιο κονσερβοποιίας «Κρόνος» στην περιοχή της Σκύδρας.
Παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης ότι την ενδιαφέρει να προστατέψει τους εργαζόμενους, η πραγματικότητα μέσα στους μεγάλους χώρους δουλειάς αποδεικνύει κάτι διαφορετικό. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να διασφαλίσουν τα κέρδη της μεγαλοεργοδοσίας. Αν τους ενδιέφερε η υγεία και τα δικαιώματα των εργαζομένων, τότε θα φρόντιζαν να τηρούνται μέσα στους χώρους δουλειάς τα πρωτόκολλα, που οι ίδιοι έφτιαξαν και όχι να οργιάζει η αυθαιρεσία και η ασυδοσία της εργοδοσίας.
Οι εργαζόμενοι φοβούνται να πάνε για δουλειά, κάθε μέρα κι ένας συνάδελφος μπαίνει σε καραντίνα, ενώ όσοι αποχωρούν για λόγους ασθενείας, δεν έχουν κανένα μισθολογικό και ασφαλιστικό δικαίωμα.
Όταν ξέσπασε η πανδημία, το Συνδικάτο ενημέρωσε τους εργαζόμενους σε όλες τις επιχειρήσεις για την ανάγκη να παρθούν άμεσα μέτρα για την ουσιαστική προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε όλους τους χώρους δουλειάς. Έκανε έγκαιρα παραστάσεις σε ΣΕΠΕ και ΕΟΔΥ, απαίτησε την πραγματοποίηση ελέγχων σε όλες τις επιχειρήσεις.
Πραγματοποίησε συγκέντρωση στα Γιαννιτσά και θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις του και το επόμενο διάστημα και στους δύο νομούς.

Απαιτούμε άμεσα, χωρίς άλλη καθυστέρηση, γιατί η διασφάλιση της υγείας μας δεν μπαίνει στο ζύγι για τα κέρδη τους!
 Να γίνουν τα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους και τους οικείους τους με ευθύνη κυβέρνησης και εργοδοσίας.
 Να διασφαλιστούν όλα τα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, καμία απόλυση, καμία αλλαγή σύμβασης. Αναρρωτική άδεια σε όσους νοσούν και ειδικές άδειες με πλήρεις αποδοχές σε όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και σε όσους χρειάζεται να μείνουν σε καραντίνα.
 Να παρέμβει άμεσα ο ΕΟΔΥ και το ΣΕΠΕ Έδεσσας.
 Να παρασχεθούν στους εργαζόμενους όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας.
 Πλήρης προστασία όλων των ανέργων, ένταξη των εργαζομένων του κλάδου στο ταμείο ανεργίας με 50 ένσημα.
 Να σταματήσουν αμέσως οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, οι διακοπές σε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό.

Κανένας δεν πρέπει να νιώσει μόνος του!
Οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουμε τις συνέπειες αυτής της βάρβαρης πολιτικής που θέλει τα κέρδη των λίγων πάνω από όλα, σήμερα ακόμα και πάνω από την υγεία των πολλών.
Κανένας συμβιβασμός με τη βάρβαρη πραγματικότητα.
Καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, στη μεγαλοεργοδοσία και στους δικούς τους ανθρώπους μέσα στον συμβιβασμένο εργοδοτικό συνδικαλισμό.
Έλα σε επαφή με το Συνδικάτο σου!
Διεκδίκησε μαζί μας δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια