Τώρα που η Πατρίδα γιορτάζει την αντίσταση στον κατακτητή και τον αγώνα για ελευθερία και ειρήνη, η ΝΔ προσπαθεί να μπει στο Πάνθεον των αγωνιστών της ανεξαρτησίας της χώρας με το ζόρι. Η Ιστορία όμως κύριε Μητσοτάκη έχει γραφτεί. Και δυστυχώς με ευθύνη της κυβέρνησης, την ίδια ώρα που η χώρα υποδέχεται την άναρχη διασπορά του κορονοϊού, αντί να λαμβάνονται μέτρα προστασίας, αποφασίζεται ο νέος πτωχευτικός νόμος που θα οδηγήσει μόνο στη φτώχεια και στη δυστυχία τους πολίτες.

Σε απόγνωση βρίσκονται οι ιδιοκτήτες εστίασης και ελεύθεροι επαγγελματίες στα Γιαννιτσά, ακούγοντας να επιρρίπτεται σε αυτούς η διασπορά των κρουσμάτων, όταν τα συνεχή μέτρα, το ωράριο και ο φόβος των κατοίκων τους οδηγεί σε οικονομικό θάνατο. Τα μέτρα αποσπασματικά, χωρίς στόχο και με καμία στήριξη για τους ίδιους, έχουν εξαγριώσει τους εργαζόμενους στον χώρο της εστίασης, όταν τόσους μήνες μετά και με τον κίνδυνο του κορονοϊού να πλανάται, δεν υπήρξε καμία σοβαρή μελέτη για το τι θα γίνει και ενόψει του χειμώνα.

Η χώρα αντιμετωπίζει νέους κινδύνους, και η εθνική μας κυριαρχία βρίσκεται υπό το κράτος νέων απειλών. Ποιος θα πει το νέο ΟΧΙ στον ίδιο κατακτητή, που τώρα πια παίρνει την μορφή των Funds με τις τράπεζες να αναλαμβάνουν από την αρχή τον ρόλο του δοσίλογου; Ο νέος πτωχευτικός νόμος είναι ήδη εδώ με απίστευτη κυβερνητική βιασύνη.

Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης στα Γιαννιτσά και οι εργαζόμενοι τους, βιώνουν στην καθημερινότητά τους το πρόβλημα και φοβούνται πια πώς θα σώσουν τα σπίτια τους. Πώς θα προστατευτούν οι άνθρωποι που χάνουν τη δουλειά τους, όταν υπάρχει αρνητικό ρεκόρ στις εισπράξεις ήδη τον Σεπτέμβριο, υστέρηση εκατομμυρίων από τον φόρο εισοδήματος, μεγάλη μείωση της κατανάλωσης, συρρίκνωση εισοδημάτων και τζίρου που εξαντλεί τη δυνατότητα επιβίωσης των πολιτών. Πάρτε μέτρα σοβαρά και υπεύθυνα κύριε Μητσοτάκη και μην παίρνεται τα σπίτια του κόσμου.