Η εφιαλτική πορεία της Χρυσής Αυγής τελείωσε εχθές. Η απόφαση του Εφετείου επισφράγισε όσα όλοι γνωρίζαμε. Ότι η Χρυσή Αυγή είναι ναζιστική εγκληματική οργάνωση, που με το περίβλημα του πολιτικού κόμματος, εγκληματούσε, δολοφονούσε και δηλητηρίαζε επί σειρά ετών τη δημοκρατία.

Χαιρετίζουμε την σπουδαία αυτή απόφαση που δικαιώνει το αντιφασιστικό αίσθημα του ελληνικού λαού, ενός λαού που σε ολόκληρη την ιστορία του έχει δώσει τεράστιες μάχες ενάντια στο φασισμό και σήμερα κατέκλυσε τους δρόμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης  και των άλλων πόλεων σε όλη τη χώρα , στηρίζοντας τη δημοκρατία και την απονομή της δικαιοσύνης.

Η Χρυσή Αυγή ηττήθηκε αλλά ο αγώνας ενάντια στο μίσος, το ρατσισμό, το φασισμό συνεχίζεται σε κάθε χώρο, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πόλη.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής Θανάσης Καμπαγιάννης: Σήμερα οι μέλισσες νίκησαν τους λύκους”

Σημείο αναφοράς του μεγάλου αντιφασιστικού αγώνα, η Μάγδα Φύσσα, είδε τη δικαίωση που χρόνια περίμενε, όχι μόνο για το γιο της Παύλο, αλλά και για όλα τα θύματα της ναζιστικής οργάνωσης γνωστά και άγνωστα, για τους Αιγύπτιους αλιεργάτες, για τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Μια μάνα ηρωίδα που έγινε σύμβολο αλληλεγγύης.

 

Την ευχαριστούμε για το ήθος, το πάθος και τη δύναμη της και θυμόμαστε πως οφείλουμε να επαγρυπνούμε όλοι ώστε το φίδι να μη ξυπνήσει ποτέ ξανά.

ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ

 

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ Ν. Πέλλας