Με μια γνωστή εδώ και καιρό μέθοδο απάτης, αλλά χρησιμοποιώντας αυτή τη φορά το όνομα του Aντιδημάρχου Κώστα Λαμπρόπουλου του δήμου ‘Εδεσσας, άγνωστος επιχείρησε να εξαπατήσει συνολικά δύο επιχειρηματίες της πόλης, και ίσως συνεχίσει τη μέθοδο απάτης και σε άλλους.

Όπως έγινε γνωστό και από τον Aντιδήμαρχο του Δήμου Έδεσσας, ένας άγνωστος τηλεφώνησε σε ιδιοκτήτες αρτοποιείων (Χριστίνα Ποιμενίδου, Κώστας Ιορδανίδης) παριστάνοντας τον Αντιδήμαρχο και θέλοντας δήθεν να καταθέσει στους λογαριασμούς των επιχειρηματιών 800 και 700 ευρώ, για την αγορά άρτων που θα προορίζονταν για αδύναμες οικογένειες σε κοινωνικό παντοπωλείο.

Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα και με το κλείσιμο των τραπεζών, τους έστειλε παραποιημένο ηλεκτρονικό έγγραφο ότι δήθεν κατέθεσε 7.500 ευρώ, ζητώντας πίσω τη διαφορά, τάχα ότι του έφυγε ένα μηδενικό παραπάνω.

 

Στην τράπεζα ευτυχώς κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, ενδεχομένως να γνώριζαν τη φωνή του αντιδημάρχου αλλά και τη συγκεκριμένη μέθοδο απάτης και επικοινώνησαν με τον ίδιο κ. Λαμπρόπουλο, διαπιστώνοντας τι τελικά είχε συμβεί.

 

Τόσο ο Αντιδήμαρχος Έδεσσας κ. Λαμπρόπουλος, όσο και οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων κατέθεσαν ήδη μηνύσεις για το περιστατικό και ο δράστης αναζητείται.

 

«Δυστυχώς επιτήδειοι και απατεώνες υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν. Aς είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί διότι ειδικά το οικονομικό έγκλημα και το κυβερνοέγκλημα αλλάζει συνεχώς μορφές και εξελίσσεται.

Άμεσα άσκησα εναντίον του δράστη ποινική δίωξη και η αστυνομία βρίσκεται ήδη στα ίχνη του. Ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν εξαπατήθηκε κανένας επαγγελματίας» τόνισε ο Αντιδήμαρχος Κώστας Λαμπρόπουλος και ζητά την προσοχή όλων των επιχειρηματιών της πόλης να προστατευτούν.