Ο Γιώργος Καρασμάνης, συνεχίζει τις πρωτοβουλίες και δραστηριότητες κοινοβουλευτικού ελέγχου, καταθέτοντας αναφορές και παρεμβαίνοντας σε θέματα που αφορούν φορείς και πολίτες του Νομού μας.

HǍ`- ՋǭŐɊIхӠőٔǓʼnӯ/ ӔǠ֙ԏÑVɁ ϠՋŕԇӠԇӠͅS ć̏ʑTɁӠÅّÉϓ ʁсӌMǓ .(EUROKINISSI-ÉM͇ӠЁ́ÏЏՋϓ)

          Παραθέτουμε τις σημαντικότερες αναφορές του πρώην Υπουργού προς τους αρμοδίους Υπουργούς το τελευταίο διάστημα :

  • Το υπόμνημα των Αγροτικών Συνεταιρισμών Πιπεριάς και Γεωργικής Κοινοπραξίας Οπωροκηπευτικών Συνεταιρισμών Αλμωπίας (ΓΕ.Κ.Ο.Σ.Α.) σχετικά με την μηδαμινή ζήτηση και διάθεση της ποικιλίας αμπέλου «Όψιμο Έδεσσας» λόγω της πανδημίας, καθώς και τα μέτρα στήριξης τους.

Όπως επίσης κατά την ομιλία του στη Βουλή στις 20/10/2020 έκανε ειδική αναφορά και πάλι, στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αμπελουργοί και μάλιστα κατέθεσε το εν λόγω υπόμνημα στα πρακτικά της Βουλής.

Συγχρόνως, αναφέρθηκε και στους αμπελουργούς επιτραπέζιων σταφυλιών, οι οποίοι κι αυτοί δεν μπόρεσαν να διαθέσουν την σοδειά τους στην αγορά εξαιτίας των υπερβολικών βροχοπτώσεων.

Να σημειωθεί ότι στην επιστολή του προς τον Υπουργό κ. Βορίδη (5/10/2020) και πάλι επισημαίνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αμπελουργοί.  

  • Το υπόμνημα του Επιμελητηρίου Πέλλας, σχετικά με τις ενστάσεις και την διαμαρτυρία τους για την συζητούμενη επιβολή έκτακτης εισφοράς ή την μείωση των προκαθορισμένων τιμών ανά KWh στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που έχουν επενδύσει σε Φωτοβολταϊκά Πάρκα (ΑΠΕ).
  • Το υπόμνημα της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις «κόκκινες» περιοχές από το νέο κύμα της πανδημίας και τις συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυση τους.
  • Την επιστολή της Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας Θεσσαλίας – Θράκης, σχετικά με την τεράστια οικονομική ζημιά από την απαγόρευση διάθεσης των προϊόντων τους από τα lock down, καθώς και τα μέτρα στήριξης και αποζημίωσης τους.
  • Την επιστολή του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων, σχετικά με τα αιτήματα τους για την διατήρηση των δημοσιεύσεων των Δημοσίων Φορέων στον περιφερειακό τύπο και την κατάργηση του ποσού 2% επί του τζίρου τους υπέρ ΕΔΟΕΑΠ.
  • Το υπόμνημα της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, σχετικά με το lock down στην Θεσσαλονίκη, το οποίο επιφέρει μεγάλη οικονομική ζημιά στην διάθεση των ευπαθών αγροτικών προϊόντων, καθόσον αυτοί είναι από τις περιοχές Πέλλας, Ημαθίας, Χαλκιδικής, Σερρών, Πιερίας κλπ.
  • Το υπόμνημα των Ιδιοκτητών Πρατηρίων Υγρών Καυσίμων των Νομών Πέλλας και Ημαθίας, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε περιοχές κάτω των 2.000 κατοίκων, σχετικά με την απαλλαγή τους από την επικουρική ασφάλιση.
  • Την επιστολή του Σωματείου Ενοικιαζομένων Καταλυμάτων «Οι Φιλόξενοι» Λουτρών Πόζαρ, σχετικά με την επαναλειτουργία και αδειοδότηση του Σπηλαίου στα Λουτρά Πόζαρ.
  • Το υπόμνημα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, σχετικά με το φημολογούμενο κλείσιμο του Τελωνείου Σκύδρας.
  • Το υπόμνημα των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αλμωπίας, σχετικά με τη χορήγηση δωρεάν πετρελαίου θέρμανσης και την κάλυψη ειδών ψηφιακού εξοπλισμού στις σχολικές μονάδες του Δήμου Αλμωπίας.
  • Το υπόμνημα των Ιδιοκτητών Μονάδων Απασχόλησης Νηπίων Ελλάδος, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και το αίτημα τους να συμπεριληφθούν σε προγράμματα ΕΣΠΑ.
  • Την επιστολή της Τοπικής Κοινότητας Κρύας Βρύσης, σχετικά με το αίτημα της για την λήψη μέτρων ανακούφισης των παραγωγών λωτών, εξαιτίας της μειωμένης ζήτησης τους στην αγορά λόγω των εγκαυμάτων που υπέστησαν από τον καύσωνα του περασμένου Ιουλίου.
  • Το υπόμνημα του Συνδέσμου Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης, σχετικά με την φημολογούμενη κατάργηση των κωδικών ΛΑΧΘΕ και ΛΑΧΡΕ που χρησιμοποιούνται για την αποστολή παραγωγικών προϊόντων σε Βουλγαρία και Ρουμανία.
  • Την επιστολή Ομάδας Πολιτών Γιαννιτσών, σχετικά με το αίτημα τους για την επαναρύθμιση των χρεών τους που διογκώθηκαν λόγω της πανδημίας.

 

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι ο Γιώργος Καρασμάνης συνεχίζει την επικοινωνία με τους αρμοδίους Υπουργούς, για την επίλυση των ανωτέρω θεμάτων που έχει αναδείξει με τις κοινοβουλευτικές του παρεμβάσεις στη Βουλή.