Στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ 1 «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο» βρέθηκε σήμερα Κυριακή 11 Οκτωβρίου ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης. Σχολιάζοντας τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών ο Βουλευτής άσκησε σφοδρή κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «ΑΥΓΗ».

Ερωτώμενος από τους δημοσιογράφους Γιάννη Σκάλκο και Κώστα Λασκαράτο για το εν λόγω ζήτημα, ο Βουλευτής τόνισε ότι πρόκειται για ένα βαθιά διχαστικό δημοσίευμα και μια προσπάθεια του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να παρουσιάσει το άσπρο – μαύρο. Ενώ παράλληλα μίλησε και για την αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να διαχειριστεί την καθοδική πορεία που εμφανίζει το τελευταίο διάστημα, με αποτέλεσμα να καταφεύγει σε τέτοιες γκεμπελικές μεθόδους.

Όσον αφορά το θέμα που απασχολεί τις τελευταίες μέρες το δημόσιο διάλογο και αφορά τη καταδίκη των μελών της Χρυσής Αυγής, ο κ. Σταμενίτης μίλησε για νίκη της Δημοκρατίας και ιστορική απόφαση της Δικαιοσύνης. Ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο γεγονός ότι όταν η Νέα Δημοκρατία ήταν κυβέρνηση έκανε το καθήκον της συγκεντρώνοντας και στέλνοντας τα στοιχεία των αδικημάτων των στελεχών της Χρυσής Αυγής. Όπως σημείωσε ο Βουλευτής: «Δεν θα υπήρχε δίκη της Χρυσής Αυγής, αν δεν υπήρχε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που έστειλε στον εισαγγελέα όλες τις διάσπαρτες δικογραφίες. Δεν θα υποδέχονταν με ανακούφιση και ενθουσιασμό όλοι οι Έλληνες την ιστορική απόφαση της Δικαιοσύνης για το φασιστικό αυτό μόρφωμα, αν ο τότε Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεν είχε πάρει την απόφαση να οδηγήσει τους ναζί στο εδώλιο του κατηγορουμένου και ίσως σήμερα να μην είχαμε αυτήν την απόφαση, την οποία κάποιοι καθυστέρησαν για 4,5 χρόνια».

 

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=gz1CK6aI8sQ&feature=youtu.be