Προς

 

  • Τον κ. Απ. Τζιτζικώστα, Περιφερειάρχη Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας
  • Τον κ. Β. Καρακωστάνογλου, Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας

Κοινοποίηση: προς τους περιφερειακούς συμβούλους (πλην της «Ελληνικής Αυγής για την Κεντρική Μακεδονία»)

 

Κύριοι,

 

Θεωρούμε προκλητική την ενέργεια του Νίκου Χρυσομάλλη, επικεφαλής της «Ελληνικής Αυγής για την Κεντρική Μακεδονία» (παρακλάδι της Χρυσής Αυγής στην Περιφέρεια),να αποστείλει εξώδικο στο πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου της ΠΚΜ.

Ο ίδιος ο Ν. Χρυσομάλλης, «Πολιτικός στρατιώτης του Λαϊκού Εθνικισμού ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Μέχρι το ΤΕΛΟΣ»- όπως δηλώνει, είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, που καταδικάστηκε ομόφωνα από το τριμελές εφετείο κακουργημάτων της Αθήνας ως εγκληματική οργάνωση.

Θεωρούμε επίσης απαράδεκτο το γεγονός ότι, ενώ ήδη η ηγετική ομάδα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής βρίσκεται στη φυλακή:

 

  • Συνεχίζεται η παραχώρηση γραφείων, υποδομών και άλλων διευκολύνσεων στους περιφερειακούς συμβούλους της Χρυσής Αυγής
  • Καλούνται οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Χρυσής Αυγής να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις των Οργάνων της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας

 

Οι προκλήσεις της «Ελληνικής Αυγής για την Κεντρική Μακεδονία» (παρακλάδι της Χρυσής Αυγής στην Περιφέρεια), κατά τη γνώμη μας, όχι μόνο πρέπει να «βρουν τοίχος», αλλά να απαντηθούν επιθετικά όπως πρέπει σε υμνητές του Χίτλερ, του Μεταξά (έχουν μάλιστα και πορτραίτο του μέσα στα γραφεία στην ΠΚΜ), της Χούντας.

 

1.Να σταματήσει κάθε πρόσκληση προς τους τρεις εκλεγμένους της «Ελληνικής Αυγής για την Κεντρική Μακεδονία», και κάθε αναπληρωματικού μέλους αυτού του συνδυασμού, τόσο για το Περιφερειακό Συμβούλιο, όσο και για τις Επιτροπές της ΠΚΜ. Δεν μπορεί κανένας να δέχεται να συναποφασίζει με αυτούς που εκλέχθηκαν με τη στήριξη της ναζιστικής- εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

2.Να σταματήσει τώρα κάθε παροχή γραφείων και άλλων διευκολύνσεων προς αυτούς. Ήδη οι εργαζόμενοι της ΠΚΜ έχουν λάβει αντίστοιχη απόφαση.

 

Να στηριχτούν αυτές οι κινήσεις με αντίστοιχες πολιτικές αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου της ΠΚΜ.

Μόνο έτσι θα αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους κυβέρνηση-υπουργείο- Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης.

 

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης Κεντρικής Μακεδονίας»

 

Αβραμόπουλος Σωτήρης, Ιγνατιάδης Θόδωρος, Σκούφας Γιάννης, Τσεχελίδης Γιάννης