Η Κατερίνη πρέπει επιτέλους να αναπνεύσει!

Σε συνέχεια της ερώτησης που υποβάλαμε στον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Κ. Γιουτικα και την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πιερίας Κ. Μαυριδου για το ζήτημα της έντονης δυσοσμίας στην πόλη της Κατερίνης, συναντηθήκαμε με το συντονιστικό της πρωτοβουλίας “I can’t breathe”, το περασμένο Σάββατο και ενημερωθήκαμε για τις ενέργειες και τις κινήσεις τους.

Από την πλευρά της παράταξής μας παρόντες ήταν ο επικεφαλής Χρήστος Γιαννούλης, η περιφερειακή σύμβουλος Δήμητρα Θωμά και η υποψήφια από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας Γνωσούλα Χαϊλατζίδου. Δεσμευτήκαμε ως αξιωματική αντιπολίτευση ότι θα είμαστε στο πλευρό των δίκαιων αιτημάτων της πρωτοβουλίας, ότι θα αναδείξουμε σε θεσμικό και κοινωνικό επίπεδο τα ερωτήματα και τις αγωνίες τους και ότι θα δώσουμε τη μάχη για να βρεθεί άμεσα λύση σε αυτό το πρόβλημα που εδώ και πολύ καιρό υποπνομεύει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης.
Μας εκπλήσσει το γεγονός ότι οι αρμόδιοι φορείς του νομού δεν έχουν προβεί ακόμη σε ενέργειες που επιλύουν οριστικά το πρόβλημα της δυσοσμίας αν και αυτό είναι γνωστό εδώ και καιρό. Έχουμε βαθιά πεποίθηση ότι η προστασία του περιβάλλοντος, η ποιότητα ζωής και η δίκαιη ανάπτυξη πρέπει να είναι η κορωνίδα της κοινωνικής πολιτικής.
Η εφαρμοσμένη διοίκηση των τοπικών αρχόντων πρέπει να θέτει σαφείς κανόνες σε όλες τις επιχειρήσεις του νομού για την προστασία του περιβάλλοντος και ευθύνη της αντιπεριφέρειας είναι ο συνεχής έλεγχος της εφαρμογής των κανόνων αυτών.