«8 δις ευρώ επιπλέον στους Αγρότες από το Ταμείο Ανάκαμψης το 2021 & 2022».

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Γεωργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι σημερινές αποφάσεις της Επιτροπής Γεωργίας για τη στοχευμένη διάθεση προς τους Ευρωπαίους αγρότες ήδη από το 2021 και 2022 8,07 δισεκατομμυρίων ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης έρχονται να συμβάλλουν αποφασιστικά στην ανάκαμψη του πρωτογενούς τομέα που πλήττεται σημαντικά από την πανδημία. Τα χρήματα αυτά έρχονται να προστεθούν στους πόρους που θα πάρει η χώρα μας από το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027. Το 30% της ενίσχυσης των αγροτών μας από το ταμείο Ανάκαμψης θα διατεθεί ήδη από το 2021 ενώ το υπόλοιπο 70% το 2022.

Παράλληλα, η ομόφωνη αποδοχή της τροπολογίας που κατέθεσα για την ενσωμάτωση της εξισωτικής αποζημίωσης στα αγροπεριβαλλοντικά μέτρα θα συμβάλλει στην απελευθέρωση πόρων για τους νέους αγρότες, την ψηφιακή μετάβαση της Ελληνικής Γεωργίας κ.α.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τις σημερινές αποφάσεις της Επιτροπής Γεωργίας δείχνει για άλλη μία φορά ότι ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των Αγροτών και του Πρωτογενή Τομέα.»