Το απόγευμα έφτασε στην Έδεσσα με το ελικόπτερο της Πολιτικής Προστασίας (με εντυπωσιακό ομολογουμένως τρόπο) o Γενικος Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου.

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειο Παπαγεωργίου της διευθύντριας Επιδημιολογικής Επιτήρησης Φλώρας Κοντοπίδου σαφώς του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Ιορδάνη Τζαμτζή, των Δημάρχων, Περιφερειακών Συμβούλων καθώς και εκπροσώπων της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Εκεί αποφασίστηκε ότι θα βρίσκονται σήμερα Σάββατο, κλιμάκια του ΕΟΔΥ για την διεξαγωγή τεστ κορωνοϊού για την ιχνηλάτηση των επαφών των 114 θετικών κρουσμάτων Covid-19 που εντοπίστηκαν σε εταιρεία κονσερβοποιίας στο Μαυροβούνι Σκύδρας.

Ο κ. Παπαγεωργίου υπογράμμισε την ανάγκη τήρησης όλων των μέτρων ασφαλείας, ιδιαίτερα στους χώρους των κονσερβοποιίων όπου υπήρξαν δύο περιπτώσεις εμφάνισης δεκάδων κρουσμάτων.

Σε κάθε περίπτωση επισήμανε ότι «δεν ήταν ο σκοπός της επίσκεψης να τεθούν καινούρια μέτρα», σημείωσε ότι «δεν υπάρχει πανικός» και γνωστοποίησε ότι «αν υπάρξουν κάποια νεότερα δεδομένα σε ό,τι αφορά τα κρούσματα θα επανεξεταστεί η κατάσταση».

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Πέλλας κ. Τζαμτζής δήλωσε στους δημοσιογράφους που παραβρέθηκαν ότι δεν θα υπάρχουν νέα μέτρα. Αυτό που ζήτησε και η Πολιτική Προστασία αλλά και ο ΕΟΔΥ είναι να υπάρξει πιστή εφαρμογή των μέτρων.

Για το αν θα παρθούν νέα μέτρα, αυτό θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα του συνόλου που θα προκύψουν, αν προκύψουν. Το Σάββατο το πρωί θα βρίσκονται στην περιοχή μας κλιμάκια του ΕΟΔΥ και θα κάνουν τεστ και ιχνηλατήσεις παίρνοντας διάφορα δείγματα. Για τις ιχνηλατήσεις των συγκεκριμένων ανθρώπων οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί, ο ΕΟΔΥ έδωσε στοιχεία στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Ν. Πέλλας η οποίες θα συνδράμουν στην επιτήρηση για την τήρηση της 14ήμερης καραντίνας στην οποία τίθενται.

Όπως είναι φυσικό, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου έφυγε από την Έδεσσα όπως ήλθε, δηλαδή με ελικόπτερο από το γήπεδο του Δημοτικού Σταδίου Έδεσσας παρουσία κόσμου!