“Τελικά ποιος Μητσοτάκης ισχύει; Ο Μητσοτάκης της ΔΕΘ που είπε πως θα προσληφθούν 4000 γιατροί ή ο Μητσοτάκης που είπε πως θα γίνονται προσλήψεις όποτε και αν χρειάζονται; Από τις 50 μονάδες ΜΕΘ που παραδόθηκαν στο νοσοκομείο «Σωτηρία» στελεχωμένες είναι μόνο οι 12, όχι με νέες προσλήψεις αλλά με εσωτερικές μετακινήσεις”. Αυτό τόνισε ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Χρήστος Γιαννούλης στη Βουλή, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης αναφορικά με απευθείας αναθέσεις διαγνωστικών τεστ από νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης σε ιδιωτικά εργαστήρια.

“Δυστυχώς η κυβέρνηση εργαλοποιεί τη διαχείριση της πανδημίας. Στο νοσοκομείο Παπανικολάου αντί να αγοραστεί ένας μοριακός αναλυτής, παραχωρήθηκε μέσα στο νοσοκομείο χώρος σε ιδιώτη, ο οποίος χρέωνε με 65 ευρώ και όχι 20 που ήταν το κόστος στο δημόσιο.

Τεράστιο το φορτίο των γιατρών και νοσηλευτών που έχουν φτάσει στα όρια τους. Οι προσλήψεις που έταξε η κυβέρνηση παραπέμπονται στις καλένδες.

Στην Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, που είναι μάλιστα και νοσοκομείο αναφοράς της πανδημίας, µε το μεγαλύτερο αριθμό κλινών σε όλη την 3η Υγειονομική Περιφέρεια, παρόλο που προβλέπονται 20 οργανικές θέσεις, αυτή τη στιγμή υπηρετούν σε μόνιμες θέσεις μόλις 13 ειδικοί γιατροί

Για να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες αποσπάστηκε για τρεις μήνες μία παθολόγος από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο και προσελήφθησαν δύο επικουρικοί γιατροί, οι οποίοι ωστόσο παραιτήθηκαν στις αρχές του Οκτωβρίου”.

 

 

https://www.facebook.com/giannoulischristos/videos/433101257672593/