Σύλληψη για κλοπή


Συνελήφθη χθες (30 Οκτωβρίου 2020) τα ξημερώματα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, το βράδυ της 29ης Οκτωβρίου 2020 ενεργώντας μαζί με συνεργό του τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί, παραβίασαν υποσταθμό τηλεπικοινωνιών σε περιοχή της Ημαθίας και αφαίρεσαν καλώδια χαλκού μήκους 40 μέτρων. Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε ένα όχημα που χρησιμοποίησαν για την διάπραξη της κλοπής, μέσα στο οποίο εντοπίσθηκαν τα κλεμμένα καλώδια, καθώς και διαρρηκτικά εργαλεία.

Σύλληψη για καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη χθες (30 Οκτωβρίου 2020) το απόγευμα σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 5 ετών, για το αδίκημα της ληστείας.

Εξιχνίαση κλοπών

• Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπής γυναίκας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το πρωί της 24ης Οκτωβρίου 2020 στην Κατερίνη, προσέγγισε ημεδαπή και με την μέθοδο του εναγκαλισμού, αφαίρεσε μία χρυσή αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό της, αξίας 1.000 ευρώ. Επίσης διαπιστώθηκε ότι με την ίδια μέθοδο, προσπάθησε την ίδια ημέρα να αφαιρέσει ακόμη μία αλυσίδα λαιμού από ημεδαπή, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

• Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το βράδυ της 22ης Οκτωβρίου 2020 σε περιοχή των Σερρών, ενεργώντας μαζί με συνεργούς του, αφαίρεσαν από εγκαταστάσεις επιχείρησης δύο πλατφόρμες με δέματα τριφυλλιού, συνολικής αξίας 3.500 ευρώ. Οι κλεμμένες πλατφόρμες εντοπίσθηκαν από τους αστυνομικούς και αποδόθηκαν στο νόμιμο κάτοχό τους.

• Από το Τμήμα Ασφάλειας Έδεσσας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπής γυναίκας, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, το πρωί της 28ης Οκτωβρίου 2020 σε περιοχή της Πέλλας, μαζί με δύο συνεργούς της πλησίασαν ημεδαπή και με την μέθοδο του εναγκαλισμού, αφαίρεσαν μία χρυσή αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό της, αξίας 600 ευρώ σύμφωνα με την δήλωση τα παθούσας.

Εξιχνίαση απάτης

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, την 5η Οκτωβρίου 2020, συνεργός του προσποιούμενος τον διευθυντή τράπεζας, έπεισε τηλεφωνικά έναν ημεδαπό άνδρα σε περιοχή των Σερρών, να καταθέσει σε τραπεζικό του λογαριασμό το χρηματικό ποσό των 6.200 ευρώ, δήθεν για την ολοκλήρωση διαδικασίας πληρωμής αναδρομικών χρημάτων συγγενικού του προσώπου. Με την ίδια μέθοδο προσπάθησαν την 1η Οκτωβρίου 2020 να αποσπάσουν πάνω από 4.000 ευρώ από ημεδαπή γυναίκα σε περιοχή των Σερρών, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.