Για όσους αναρωτιούνται, οι φωτογραφίες δεν προέρχονται από κάποια διαδρομή του camel trophy όπου αυτοκίνητα και οδηγοί δοκιμάζονται σε εξαιρετικά  δύσβατες περιοχές  άλλα από την αγροτική οδοποιία στον Λόγγο, όπου η εγκατάλειψη και η αδιαφορία της δημοτικής αρχής δημιούργησαν συνθήκες καθημερινής περιπέτειας για τους αγρότες συμπολίτες μας που μετακινούνται από και προς τα κτήματα τους.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονίσουμε ότι αν και η περιοχή του Λόγγου έχει συνδεθεί στο μυαλό της πλειοψηφίας των συμπολιτών μας με τον αρχαιολογικό χώρο, το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας και την τουριστική της ανάπτυξη δεν θα  πρέπει να μας διαφεύγει ότι η περιοχή καλύπτει μια  έκταση  δυόμισι χιλιάδων  στρεμμάτων με σημαντικές γεωργικές εκμεταλλεύσεις.

 

Η «Κοινωνία σε Κίνηση» για άλλη μια φορά θα επισημάνει ότι η αγροτική οικονομία είναι η ραχοκοκαλιά της τοπικής μας οικονομίας που απαιτεί ιδιαίτερη στήριξη και προστασία  από την δημοτική αρχή.

Τέλος εύλογα θέτονται τα ερωτήματα

Εάν στην περιοχή του Λόγγου που απέχει ελάχιστα  μέτρα από το δημαρχείο δηλαδή το κέντρο λήψεως των αποφάσεων επικρατεί αυτή η κατάσταση, τι συμβαίνει σε απομονωμένα χωρία όπως  Αγ. Φωτεινή , Λύκοι, Γραμματικό, Μαργαρίτα;

Μήπως τελικά η μη είσπραξη τελών αγροτικής οδοποιίας  δεν έχει να κάνει με την στήριξη του αγροτικού κόσμου αλλά  με την  αδυναμία εκτέλεσης  του έργου από την δημοτική αρχή;