47 χρόνια μετά, το σύνθημα του Πολυτεχνείου, «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» παραμένει επίκαιρο και στέλνει σήμερα το μήνυμα για αγώνες και διεκδικήσεις ,  για τις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές μας  ελευθερίες.

Η Κυβέρνηση προκλητικά, με αυταρχισμό και απειλές για καταστολή δεν μπορεί να απειλεί  και να τρομοκρατεί  το λαό με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου. Δεν μπορεί να  σβήσει από τη μνήμη της νέας γενιάς , των εργαζομένων, του Λαου  τα οράματα που άφησε σαν παρακαταθήκη αυτός ο αγώνας κατά της στρατιωτικοφασιστικής δικτατορίας.

 

Όταν οι εργαζόμενοι  συνωστίζονται   στα ΜΜΜ  και στις χώρους εργασίας, χωρίς κανένα μέτρο  προστασίας,

 

όταν  τα σχολεία  λειτούργησαν  με  27  μαθητές ανά τμήμα,

 

όταν δεν πάρθηκε  κανένα μέτρο για τη θωράκιση στις Δημόσιας υγείας, 

 

δε νομιμοποιείται  η  κυβέρνηση  να φορτώνει  στην ατομική ευθύνη  τη διάδοση του ιού, τη στιγμή μάλιστα που οι εργαζόμενοι και οι φοιτητές   λαμβάνουν   όλα τα μέτρα  προστασίας για τη συμμετοχή  στις στις εκδηλώσεις Τιμής  του Πολυτεχνείου.

 

Η  εξέγερση  του Νοέμβρη  δε  γκρέμισε  μόνο τη χούντα, αλλά και επέβαλε πολλές ελευθερίες και εργασιακές κατακτήσεις που  η κυβέρνηση, εκμεταλλευόμενη  τις έκτακτες καταστάσεις λόγω κορωνοϊού, θέλει να καταργήσει, να  αμαυρώσει την επέτειο,   να ξεμπερδέψει με τη μνήμη του λαού μας, με την ηρωϊκή  εξέγερση των φοιτητών και να περιορίσει  τις δημοκρατικές  κατακτήσεις.

Ως συνδικάτα στεκόμαστε ταπεινά, µπροστά στη µνήµη των αγωνιστών της εποχής, αναλογιζόμαστε το χρέος µας και δίνουμε το δικό μας αγώνα. Είμαστε στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα, για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας, της εργασίας, της δημόσιας παιδείας και υγείας, της ελευθερίας και της ισότητας.

Απέναντι σε κάθε φαινόμενο φασισμού, ρατσισμού και μισαλλοδοξίας.

 

Από την διοίκηση του Ε.Κ ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ (ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ)