Με απόφαση των Υπουργών Υγείας και Οικονομικών, στις 4 Νοεμβρίου εγκρίθηκε η πρόσληψη 19 ατόμων ως λοιπό βοηθητικό προσωπικό για τη Νοσοκομειακή Μονάδα Γιαννιτσών. Επιπλέον, παρελήφθη ο εξοπλισμός για την ανάπτυξη 6 κλινών ΜΕΘ-CoViD και επιπλέον 2 κανονικών κλινών ΜΕΘ, οι οποίες θα τεθούν άμεσα σε λειτουργία.

φώτο αρχείου

Με αφορμή τις εξελίξεις, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης δήλωσε:

«Συνεχίζεται η ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας βάσει των αναγκών των μονάδων Έδεσσας και Γιαννιτσών. Προχωράει επίσης η πρόσληψη νέου μόνιμου ιατρικού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων, ενώ έχουμε ζητήσει τη συνέχιση της ενίσχυσης με επικουρικό νοσηλευτικό προσωπικό συγκεκριμένα για τη Νοσοκομειακή Μονάδα Έδεσσας.

φώτο αρχείου

Σε ό,τι με αφορά, βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας κ. Χρήστο Δόντσο και τον Αναπληρωτή Διοικητή κ. Ευάγγελο Λόγγο, οι οποίοι ανταποκρίνονται και με το παραπάνω στις ευθύνες που έχουν αναλάβει. Σε διαρκή επαφή βρίσκομαι και με το Υπουργείο Υγείας στο οποίο και μεταφέρω τις ανάγκες και τα αιτήματα των νοσοκομειακών μονάδων.

Τέλος θέλω να κάνω ειδική αναφορά στους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια σε αυτόν τον αόρατο εχθρό, το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό των νοσοκομειακών μονάδων και των Κέντρων Υγείας της Πέλλας, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή έχουν υπερβεί τις ανθρωπίνως δυνατές προσπάθειες και έχουν καταφέρει, παρά τα αρκετά κρούσματα, να διατηρήσουν τις μονάδες υγείας λειτουργικές στην Πέλλα.»