Το σοβαρό θέμα των αυθαίρετων «μετακινήσεων», των αυθαίρετων τοποθετήσεων σε θέσεις ευθύνης και των συνδικαλιστικών διώξεων καταγγέλλει στο με αριθμό 329/22-11-2020 έγγραφό του ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής. Ζητάμε να συζητηθεί το θέμα στο Περιφερειακό συμβούλιο της 25ης και να δοθεί η δυνατότητα παρέμβασης του Συλλόγου κατά την συζήτηση.

Σας επισυνάπτουμε το με αριθμό 329/22-11-2020 έγγραφο του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής

 

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

ΒΑΛΑΒΑΝΗ ΣΤΕΛΛΑ

ΜΠΕΝΕΤΑΤΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΚΩΣΤΗΣ

ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΣΙΩΡΑΣ ΗΛΙΑΣ

ΤΗΜΠΛΑΛΕΞΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΗ

 

Οι δούρειοι ίπποι του συνδικαλιστικού κινήματος

Οι δούρειοι ίπποι του συνδικαλιστικού κινήματος μίλησαν…. Και αντί να καταγγείλουν την Περιφερειακή Αρχή για τις αυθαίρετες μετακινήσεις, την ημετεροκρατία, τις συνδικαλιστικές διώξεις, την τσαλαπάτηση συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, την μη προκήρυξη των θέσεων ευθύνης επιτέθηκαν στις αποφάσεις του Συλλόγου.

Με μια ανακοίνωση 680 λέξεων οι μετέχοντες στο ψηφοδέλτιο που φτιάχτηκε στα γραφεία της ΝΔ, του Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειαρχών, Γενικών Δ/ντών:

  • Δήλωσαν ξεκάθαρα με ποιανού μεριά τάσσονται. Με τους εργαζόμενους ή με την Περιφερειακή Αρχή… (ρητορικό το ερώτημα).
  • Έδωσαν διαπιστευτήρια για άλλη μια φορά στην Περιφερειακή Αρχή, υπερασπιζόμενοι τους καθοδηγητές τους.
  • Φρόντισαν να ετοιμάσουν την ομιλία του Περιφερειάρχη στο σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο, για παν ενδεχόμενο, δεδομένου ότι ζητήσαμε την ένταξη του θέματος στη σημερινή συνεδρίαση.
  • Εξήγησαν σε όποιον δεν έχει καταλάβει τι σημαίνει να είσαι «άξιος» και με ποιες ανύπαρκτες διαδικασίες σε επιλέγει το «αφεντικό» για να σε τοποθετήσει σε θέση ευθύνης.
  • Ανέλυσαν ως αστική φυλλάδα τον ν.1264/1982.
  • Διαστρέβλωσαν τις νομικές έννοιες «μετακίνηση», «μετάθεση», προστασία συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, αξιοκρατία.
  • Παρουσίασαν ως κυβερνητικοί εκπρόσωποι τις εξαγγελίες για το νέο συνδικαλιστικό νόμο -νεκροθάφτη των συλλογικών διαδικασιών και δικαιωμάτων.
  • Μίλησαν για δημοκρατικές διαδικασίες για να υπερασπιστούν τους «άφαντους» από το Διοικητικό Συμβούλιο και την επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων.
  • Κάνανε κριτική στη λειτουργία του Διοικητικού Συμβουλίου, κρύβοντας σκόπιμα ότι ως «νεοφώτιστη» παράταξη που είναι, δεν εκφράζεται στο Δ.Σ. και δεν μπορεί να έχει άποψη επί του θέματος…, εκτός κι αν εμπιστεύτηκαν την ανύπαρκτη ενημέρωση από την άφαντη εκλεγμένη της ΔΑΚΕ και τους συνοδοιπόρους που απέκτησε στην πορεία…

Οι εργαζόμενοι όμως έχουν άποψη, έχουν μνήμη και απαιτούν:

Να σταματήσει η αυθαιρεσία και η τρομοκρατία. Να ανακληθούν και να σταματήσουν οι αυθαίρετες μετακινήσεις, οι αυθαίρετες – μεθοδευμένες αναθέσεις σε θέσεις ευθύνης, οι συνδικαλιστικές διώξεις, να προκηρυχτούν όλες οι θέσεις ευθύνης.

Αυτές οι «καθαρές» θέσεις δεν κρύβονται όση λάσπη κι αν ρίχνει η Περιφερειακή Αρχή και τα παπαγαλάκια της.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

 

Απαιτούμε από την Περιφερειακή Αρχή Αττικής να σταματήσει τις αυθαίρετες μετακινήσεις υπαλλήλων και τις συνδικαλιστικές διώξεις μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής και του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας μας.

Με αίολες αποφάσεις της που δεν έχουν κανένα ούτε ηθικό, ούτε δημοκρατικό, ούτε νομικό έρεισμα προσπαθεί να «φιμώσει» κάθε φωνή που κριτικάρει της επιλογές της, κάθε φωνή που στέκεται αγωνιστικά απέναντι στην αντεργατική πολιτική κυβέρνησης και Περιφερειαρχών, που διεκδικεί την ικανοποίηση των εργατικών αιτημάτων.

Καταγγέλλουμε την τσαλαπάτηση συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, νομοθετημένων ρυθμίσεων και θεσμοθετημένων διαδικασιών, που σκοπό έχει να επιβάλει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς, ενισχύοντας τις αντεργατικές εξαγγελίες της κυβέρνησης και την τρομοκρατία.

Καταγγέλλουμε την προώθηση «ημετέρων» μέσα από εξόφθαλμες διαδικασίες σε θέσεις ευθύνης, την ίδια ώρα που δεν προχωρά στην προκήρυξή τους.

Στεκόμαστε απέναντι σε αυτές τις επιλογές και απαιτούμε την άμεση ανάκληση των μετακινήσεων και το σταμάτημα κάθε αυθαιρεσίας και κάθε συνδικαλιστικής δίωξης.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ