Τις δυνάμεις τους σε μια εκστρατεία ενημέρωσης για την ενδοοικογενειακή βία και την εξάλειψη της βίας εις βάρος γυναικών και παιδιών ενώνουν ο Θ. Ζαγοράκης, η FIFA, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Διακοινοβουλευτική Ομάδα για τον Αθλητισμό στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επ΄ ευκαιρίας της 25ης Νοεμβρίου, Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Η κοινή αυτή προσπάθεια λαμβάνει χώρα την ώρα που η πανδημία του COVID-19 συνεχίζει να πλήττει λαούς σε όλο τον κόσμο και τα μέτρα κατ’ οίκον περιορισμού τίθενται εκ νέου σε ισχύ σε πολλές χώρες, εκθέτοντας γυναίκες και παιδιά που βιώνουν τη βία σε ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο.

Αναφερόμενος στην νέα εκστρατεία, ο ευρωβουλευτής Θ. Ζαγοράκης ανέφερε:

«Η βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών συνεχίζει δυστυχώς να αποτελεί μια παγκόσμια διαχρονική πανδημία. Εμφανίζεται παντού: στο σπίτι, στη δουλειά, στα σχολεία, στο δρόμο. Μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε γυναίκα. Ο στιγματισμός, οι δήθεν παρανοήσεις, ο περιορισμένος αριθμός καταγγελιών και η μη εφαρμογή των νόμων διαιωνίζουν απλώς την ατιμωρησία. Έχουμε όλοι μας την ευθύνη να πούμε ‘όχι’ και να σταθούμε δίπλα στα θύματα. Η εξάλειψή του φαινομένου μας αφορά όλες και όλους»

Η ανανεωμένη καμπάνια #SafeHome έρχεται σε συνέχεια της εκστρατείας που πραγματοποιήθηκε φέτος το καλοκαίρι.

Η καμπάνια στοχεύει στο ευρύ κοινό και τους φορείς λήψης αποφάσεων (συμπεριλαμβανομένων των κυβερνήσεων) με σκοπό, όχι μόνο την ευαισθητοποίηση για τους κινδύνους, αλλά και την ενημέρωση για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να αποτραπούν οι κίνδυνοι αυτοί.

Η εκστρατεία ενημέρωσης παρουσιάζει 19 παλαιούς και νυν ποδοσφαιριστές – μεταξύ των οποίων οευρωβουλευτής Θ. Ζαγοράκης, ο Γ. Καραγκούνης και οι Álvaro Arbeloa, Rosana Augusto, Vítor Baía, Khalilou Fadiga, Tomasz Frankowski, Matthias Ginter, David James, Andrzej Juskowiak, Annike Krahn, Marco Materazzi, Milagros Menéndez, Noemi Pascotto, Graham Potter, Mikaël Silvestre, Kelly Smith, Óliver Torres, Clémentine Touré– που προσέφεραν την υποστήριξή τους στην αντιμετώπιση του κρίσιμου αυτού ζητήματος. Επίσης, δύο βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πρώην επαγγελματίες ποδοσφαιριστές συμμετέχουν στην εκστρατεία.