Ο Γιώργος Καρασμάνης, συνεχίζει τις πρωτοβουλίες και δραστηριότητες κοινοβουλευτικού ελέγχου, καταθέτοντας αναφορές και παρεμβαίνοντας σε θέματα που αφορούν φορείς και πολίτες του Νομού μας.

          Παραθέτουμε τις σημαντικότερες αναφορές του πρώην Υπουργού προς τους αρμοδίους Υπουργούς το τελευταίο διάστημα :

  • Τις επιστολές του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί – Αγοραίων Γιαννιτσών «Ο Άγιος Χριστόφορος», του Συνεταιρισμού Ραδιοταξί Έδεσσας «Καταρράκτες» και του Σωματείου Ραδιοταξί Αριδαίας «Ο Ερμής» σχετικά με τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο κλάδο τους λόγω της πανδημίας, την χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης και τα μέτρα στήριξης τους.
  • Τις επιστολές διαμαρτυρίας του Κεντρικού Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Πέλλας «Ο Άγιος Στυλιανός» και του Συλλόγου Πολυτέκνων Γιαννιτσών και Περιφέρειας «Ο Άγιος Στυλιανός», σχετικά με την ενδεχόμενη μείωση του ποσοστού προσλήψεων στο Δημόσιο για τους πολυτέκνους από το 15% στο 10%.
  • Το υπόμνημα των Αγροτικών Συνεταιρισμών Πιπεριάς και Γεωργικής Κοινοπραξίας Οπωροκηπευτικών Συνεταιρισμών Αλμωπίας (ΓΕ.Κ.Ο.Σ.Α.) συνοδευόμενο με τους πίνακες παραγωγής και κόστους, σχετικά με την μηδαμινή ζήτηση και διάθεση της ποικιλίας αμπέλου «’Οψιμο Έδεσσας» λόγω της παγκόσμιας πανδημίας, με συνέπεια την μείωση του εισοδήματος τους.
  • Την επιστολή της Ομάδας Εκπαιδευτικών Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, σχετικά με το αίτημα για την συγκρότηση ξεχωριστών πινάκων πρόσληψης εκπαιδευτικού προσωπικού διαπολιτισμικής εκπαίδευσης.
  • Το υπόμνημα της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων Πιερίας – Ημαθίας – Πέλλας, σχετικά με τα αιτήματα και τις προτάσεις τους για οικονομική στήριξη των μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων λόγω των επιπτώσεων από την πανδημία covid-19.
  • Το υπόμνημα της Ένωσης Ξενοδόχων Λουτρών Πόζαρ και του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων και Ξενώνων, σχετικά με το αίτημα τους για ένταξη των ξενοδοχείων – ενοικιαζομένων δωματίων και ξενώνων στους ΚΑΔ που τίθενται σε αναστολή λειτουργίας.
  • Τις επιστολές του Κυνηγετικού Συλλόγου Αλμωπίας, του Κυνηγετικού Συλλόγου Γιαννιτσών «Ο Φασιανός» και του Κυνηγετικού Συλλόγου Έδεσσας, για θέματα που τους απασχολούν.
  • Την επιστολή της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου, σχετικά με τα αιτήματα του για την διατήρηση του υποχρεωτικού χαρακτήρα δημοσίευσης των κρατικών καταχωρήσεων και μετά το 2021 και την κατάργηση του ποσού 2% επί του τζίρου τους υπέρ ΕΔΟΕΑΠ.
  • Το υπόμνημα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας Θεσσαλίας – Θράκης, σχετικά με το αίτημα τους για την ένταξη όλων των παραγωγών στα μέτρα στήριξης λόγω της πανδημίας covid-19.
  • Το υπόμνημα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής Μακεδονίας Θεσσαλίας – Θράκης, σχετικά με την πρόταση τους για τη δημιουργία νέου αμιγώς παραγωγικού ΚΑΔ και την απαλλαγή τους από το τέλος επιτηδεύματος.

 

     Παράλληλα, επισημαίνεται ότι ο Γιώργος Καρασμάνης συνεχίζει την επικοινωνία με τους αρμοδίους Υπουργούς, για την επίλυση των ανωτέρω θεμάτων που έχει αναδείξει με τις κοινοβουλευτικές του παρεμβάσεις στη Βουλή:   

  • Στο πλαίσιο αυτό και σε επικοινωνία του (20/11/2020) με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, έθεσε το αίτημα της πληρωμής των επιπρόσθετων εφημεριών των γιατρών των Νοσοκομείων μας. Κι έλαβε την απάντηση ότι το θέμα έχει προωθηθεί στη Βουλή για νομοθετική ρύθμιση και στο αμέσως χρονικό διάστημα θα πληρωθούν.
  • Επίσης, ο πρώην Υπουργός ενημερώθηκε ότι αποστέλλεται επιπλέον ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός για τη δημιουργία περισσοτέρων κλινών ΜΕΘ, καθώς επίσης και για την κάλυψη άλλων αναγκών των Νοσοκομείων μας. Κι ότι θα γίνουν ακόμα 25 προσλήψεις επικουρικού νοσηλευτικού προσωπικού στα ήδη 100 και πλέον άτομα που έχουν ήδη προσληφθεί μεσούσης της πανδημίας.