Με την ενεργό στήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 8ο «Sail for Pink» του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Νομού Θεσσαλονίκης. Φέτος η εκστρατεία, που έχει σαν στόχο την ενίσχυση  της στήριξης των γυναικών που νοσούν από καρκίνο του μαστού, την απομυθοποίηση του και την ενημέρωση για την υιοθέτηση προληπτικής συμπεριφοράς, διενεργήθηκε διαδικτυακά.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσω της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης και της Αντιπεριφέρειας Υγείας στήριξε από την αρχή τη δράση μέσα από μία σειρά ενεργειών. Η Περιφέρεια συνέδραμε οικονομικά στην  υλοποίηση της διαδικτυακής Εκδήλωσης «Sail for Pink» και χορήγησε  υγειονομικό υλικό και είδη ατομικής προστασίας για τα μέλη του Συλλόγου «Άλμα Ζωής». Επίσης, συνδιοργάνωσε μαζί  με την Ένωση Εστιατόρων – Ψητοπωλών και Καφέ- Μπαρ N. Θεσσαλονίκης εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με το Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και το Δήμο Παύλου Μελά.  Ακόμη, συμμετείχε στη συμβολική φωταγώγηση με χρώμα ροζ του Θεαγένειου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου  και στη δημιουργία  της ομάδας «Αντιπεριφέρεια-Υγείας-Σύλλογος Εργαζομένων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας»  η οποία,  με την ενεργό συμμετοχή των εργαζομένων και φίλων, κατάφερε να συγκεντρώσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό μέσω της αγοράς των συλλεκτικών Τ-Shirt και βραχιολιών.

Για την παραπάνω στήριξη και συμβολή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο 8o «Sail for Pink» ο Σύλλογος «Άλμα Ζωής» Νομού Θεσσαλονίκης βράβευσε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην τελετή λήξης που πραγματοποιήθηκε  διαδικτυακά στις 4 Νοεμβρίου 2020.

Σχετικά με τις δράσεις, η Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου  δήλωσε ότι  “Η βοήθεια και η στήριξή μας στο  Συλλόγου  Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Νομού Θεσσαλονίκης είναι αυτονόητη. Ως γυναίκα είμαι διπλά ευαισθητοποιημένη και ως Αντιπεριφέρεια της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης στοχεύουμε στην προώθηση της στήριξης των γυναικών που νοσούν από καρκίνο του μαστού, στην απομυθοποίηση του, αλλά και στην ενημέρωση για την υιοθέτηση προληπτικής συμπεριφοράς, αγκαλιάζοντας κάθε σχετική ενέργεια και βοηθώντας με όποιο τρόπο μπορούμε. Ως αθλήτρια ξέρω καλά ότι για  να επιτευχθεί ένα ΑΛΜΑ χρειάζεται πολύς κόπος, θέληση, υπομονή, επιμονή και προσπάθεια. Έτσι ξεπερνούμε κάθε φορά τις δυσκολίες και προχωρούμε βήμα- βήμα, σταθερά και ενωτικά στην επίτευξη των στόχων μας.”

Ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  Χρήστος Μήττας  δήλωσε ότι “ Η προσφορά του  Συλλόγου  Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Νομού Θεσσαλονίκης στις γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού είναι ουσιαστική και πολύτιμη. Ως Αντιπεριφέρεια Υγείας οφείλουμε να στηρίζουμε τέτοιες ενέργειες ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που ζούμε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Πρόεδρο του Συλλόγου κα Κυριακούλα Δερεκενάρη και τα μέλη του Συλλόγου, για την άψογη συνεργασία και να τους συγχαρώ για το έργο τους. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη της ομάδας «Αντιπεριφέρεια-Υγείας-Σύλλογος Εργαζομένων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας» για τη συμμετοχή τους. Εύχομαι με τη βοήθεια της επιστήμης το όραμα του Συλλόγου «Ένας κόσμος χωρίς καρκίνο του μαστού» να γίνει γρήγορα πραγματικότητα»