Σε αποθήκη της οικίας του και σε όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από 5.900 λαθραία πακέτα τσιγάρων

Συνελήφθη χθες (16 Νοεμβρίου 2020) το απόγευμα από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, ένας ημεδαπός άνδρας, για λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων.

 

Ειδικότερα, κατά την διάρκεια στοχευμένων δράσεων, εντοπίσθηκε με όχημα σε περιοχή της Πέλλας, όπου σε σήμα των αστυνομικών για διενέργεια ελέγχου, ανέπτυξε ταχύτητα επιχειρώντας να διαφύγει, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, καθώς ακινητοποιήθηκε άμεσα.

 

Σε έρευνα που ακολούθησε στο όχημά του αλλά και σε αποθήκη της οικίας του, εντοπίσθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 5.945 πακέτα τσιγάρων και 309 συσκευασίες με καπνό βάρους 15 κιλών και 450 γραμμαρίων, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης και δεν είχαν καταβληθεί για αυτά οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

 

Επιπλέον, κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα που χρησιμοποιούσε, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο και χρηματικό ποσό 215 ευρώ, που βρέθηκαν στην κατοχή του.

 

Τα λαθραία καπνικά προϊόντα θα αποσταλούν στο αρμόδιο τελωνείο για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών. Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Σκύδρας.

 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Έδεσσας.