Το δράμα με τους πολλούς θανάτους συνεχίζεται αμείωτο. Καθημερινά βλέπου και ακούμε συγγενείς μας, συνανθρώπους μας, φίλους μας, γνωστούς μας να πεθαίνουν από COVID-19. Τα μέτρα της Δημόσιας Υγείας να είναι ανεπαρκή. Έλλειψη από οξυγόνο!!

Αν είναι δυνατόν. Πνευμονολόγοι δεν υπάρχουν στα Νοσοκομεία καθ ομολογία από τους υπεύθυνους. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό να παλεύουν «αβοήθητοι». Να μην υπάρχουν ειδικευμένοι γιατροί για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Οι ασθενείς να μην τυγχάνουν της «κατάλληλης φροντίδας» που απαιτείται, με αποκλειστική ευθύνη της πολιτείας. Στηρίζουμε τους μάχιμους ιατρούς και νοσηλευτές να μην παρεξηγηθούμε. Όμως τα στοιχεία είναι άκρως απογοητευτικά και εδώ υπάρχουν ευθύνες και μάλιστα εγκληματικές. Πρώτον και κύριο έγκλημα, η μη πρόληψη των Διοικήσεων των Νοσοκομείων, του Υπουργείου Υγείας κλπ, για την επάνδρωση και θωράκιση των Νοσοκομείων έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν την έκτακτη κατάσταση της πανδημίας που όλοι προέβλεπαν πως ερχόταν. Είχαν 8 μήνες μπροστά τους! Αναρωτιέμαι, τι έκαναν τόσο καιρό. Εγκληματίες είναι, κάποιοι παρατρεχάμενοι που δηλώνουν πως όλα είναι καλά, με ελαφριά την καρδιά, διότι δεν θέλουν να αλλάξει το «στάτους κβο» από το οποίο κάνουν περιουσίες σε βάρος των πολιτών στο τομέα της υγείας. «Έγκλημα» είναι, να περιμένεις να πεθάνουν οι ασθενείς για να αποφορτιστεί το σύστημα υγείας. Έγκλημα είναι να μην «βοηθιούνται κατάλληλα» οι ηλικιωμένοι και να περιμένουν μια βοήθεια για οξυγόνο που δεν τους δίνεται. «Έγκλημα» είναι η καθόλα ρατσιστική έκφραση, «πέθανε γιατί είχε υποκείμενα νοσήματα?». Τι σημαίνει, ότι όποιος έχει υποκείμενα νοσήματα ΄΄θα πρέπει και να πεθαίνει??»΄΄ και δεν πειράζει?, δεν βαριέσαι!. Για να συνέλθουμε λιγάκι γιατί με αυτά και μ αυτά φτάσαμε στα εξής:

 

 Σέρρες, από τον Οκτώβριο μέχρι και σήμερα, (και το δράμα συνεχίζεται) 125 θάνατοι σε πληθυσμό 176.000 χιλ. Δηλαδή ο δείκτης είναι 71 θάνατοι στις 100.000 χιλ. Ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 56 θάνατοι και στην Ελλάδα 20 θάνατοι. Πρώτοι λοιπόν στην Ευρώπη σε θανάτους? Τα ίδια υψηλά ποσοστά θανάτων είναι και σε όλη την Βόρεια Ελλάδα. Τι; δεν πάει καλά στην βόρεια Ελλάδα, στις Σέρρες?? 

Αρμόδιοι δεν υπάρχουν; 

Πολλοί γνωρίζουν… θα ανοίξουν τα στόματα??… η Δημοκρατία δεν προστατεύεται με κλειστά στόματα.  

Αρέσουν αυτοί οι αριθμοί!! Η Εισαγγελία…   

 

«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ της Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»

Γιάντσιος Ιωάννης

Δικηγόρος Σερρών-εκπρόσωπος