Η παράταξη «Κοιτάμε Μπροστά» δηλώνει την υποστήριξή της στα αιτήματα των επτά Ομοσπονδιών Δημοσίων Υπαλλήλων και την αλληλεγγύη της στους αγώνες τους ενάντια στην πολιτική που εκχωρεί αρμοδιότητες του δημοσίου σε ιδιώτες.

Οι επτά Ομοσπονδίες Δημοσίων Υπαλλήλων αποφάσισαν τη συνέχιση της Απεργίας – Αποχής που ξεκίνησαν από τον Νοέμβριο έως και τις 22 Ιανουαρίου. Η μη ανταπόκριση του Υπουργείου Εσωτερικών στο αίτημά τους για συνάντηση, η κατάθεση του Νομοσχεδίου για αλλαγές στο πλαίσιο των Δημοσίων Συμβάσεων (Ν.4412/2016), που ενισχύει την παρουσία ιδιωτικών συμφερόντων σε όλο το φάσμα παραγωγής Δημοσίων Έργων, η προώθηση κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία απαξιώνονται οι Δημόσιες Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, αλλά και η πρόσφατη απαράδεκτη ρύθμιση για τα κολλέγια (που νομιμοποιεί και εγκαθιστά την Ιδιωτική Εκπαίδευση, δίνοντας ανεξέλεγκτα επαγγελματικά δικαιώματα στους αποφοίτους τους, τη στιγμή που εκκρεμεί εδώ και χρόνια η έκδοση τους για πολλές ειδικότητες Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι.), επιβεβαιώνει την πρόθεση της κυβέρνησης να επιταχύνει τις δυσμενείς εξελίξεις παρά την πανδημία και χωρίς τη γνώμη των εργαζομένων.
Επιπρόσθετα, αρμοδιότητες Τεχνικής Υπηρεσίας και Υπηρεσιών δόμησης εκχωρούνται σε «Αναπτυξιακούς Οργανισμούς» και ιδιώτες, γεωτεχνικοί έλεγχοι και επιβλέψεις έργων σε Μητρώα Ιδιωτών, διαδικασίες παρακολούθησης και παραλαβής μελετών πολεοδομικού και χωροταξικού σχεδιασμού, καθώς και η αξιολόγηση των περιβαλλοντικών μελετών και ο περιβαλλοντικός έλεγχος περνά σε ιδιώτες, υποσκάπτοντας τη δημόσια διοίκηση και ενισχύοντας τις πελατειακές σχέσεις.
Θεωρούμε δίκαιη την αντίδραση των Ομοσπονδιών στην υποβάθμιση της επαγγελματικής και επιστημονικής προσφοράς των μελών τους. Ως εκ τούτου, υποστηρίζουμε τα αιτήματά τους για:
• Προσλήψεις όλων των κλάδων και ειδικοτήτων του εμπλεκόμενου προσωπικού με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίες σε όλες τις Υπηρεσίες του Δημοσίου.
• Ενίσχυση των Δημόσιων Τεχνικών και όλων των Ελεγκτικών Υπηρεσιών και όχι την ιδιωτικοποίηση τους και την εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες.
• Θεσμική και οικονομική αναβάθμιση του συνόλου του προσωπικού.
• Κατάργηση των σχετικών Νόμων που επιτρέπουν τις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων Υπηρεσιών.