Μια ακόμη ενέργεια, η οποία επιβεβαιώνει τ΄αλληλέγγυα και φιλάνθρωπα συναισθήματα των συνδημοτών μας προς τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη και βιώνουν δύσκολες καταστάσεις, αποτελεί η πρόσφατη παράδοση διαφόρων ειδών από το Δήμο Σκύδρας στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό που βρίσκεται στο Φίλυρο της Θεσσαλονίκης.

Πιο συγκεκριμένα, κατά το διάστημα των εορτών ο Δήμος Σκύδρας με πρωτοβουλία της Δημάρχου Κατερίνας Ιγνατιάδου προχώρησε στη συγκέντρωση ειδών υγιεινής – καθαριότητας και μικροσυσκευών που προσφέρθηκαν από συνδημότες μας. Τα είδη που συγκεντρώθηκαν παραδόθηκαν στο χώρο του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο, την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021, από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής – Πρόνοιας Μαρία Γιακαμόζη που είχε την ευθύνη και τον συντονισμό της δράσης.

Η Δήμαρχος Σκύδρας αναφερόμενη στη σημασία της δράσης τόνισε μεταξύ των άλλων τα εξής:

« Έχω πει και θα το λέω συνεχώς ότι όλα τα παιδιά του κόσμου είναι και δικά μας παιδιά. Γι΄αυτό το λόγο δεν θα μπορούσαμε να σταθούμε απαθείς απέναντι στα παιδιά και στην έκκληση του Ελληνικού Παιδικού Χωριού για βοήθεια και συμπαράσταση, ενεργοποιώντας για μια ακόμη φορά την κοινωνική ευαισθησία όλων μας. Το σημαντικότερο και σπουδαιότερο όλων είναι τα χαμόγελα και η ικανοποίηση των παιδιών. Να νιώσουν και να αισθανθούν το ανθρώπινο πρόσωπο της κοινωνίας μας. Αν μπορέσαμε και καταφέραμε να συμβάλουμε έστω και λίγο σ΄αυτό, είμαι πάρα πολύ χαρούμενη και περήφανη για μια επιπλέον φορά για το Δήμο μας, τη Σκύδρα μας και τους ανθρώπους της.

Διότι Σκύδρα σημαίνει αγάπη, αλληλεγγύη, ανθρωπιά…Σας ευχαριστώ από καρδιάς όλες κι όλους!

Ευχαριστώ ολόθερμα την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής – Πρόνοιας Μαρία Γιακαμόζη που επιμελήθηκε και είχε την ευθύνη όλης της προσπάθειας με θετικό αποτέλεσμα και πάλι, ευχαριστώ επίσης όλα τα στελέχη και τις συνεργάτιδες της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου μας.

Συνεχίζουμε μαζί!».