Εξοπλισμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού παρέδωσε σήμερα στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας παρέδωσε φορητούς αναπνευστήρες και rapid test, που θα διανεμηθούν σε όλα τα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να ενισχυθούν στη μάχη για την αντιμετώπιση ενδεχόμενης νέας έξαρσης της πανδημίας.

«Η πανδημία του κορονοϊού είναι σε εξέλιξη και οι γιατροί και νοσηλευτές έρχονται αντιμέτωποι με νέες προκλήσεις, λόγω των μεταλλάξεων του ιού, με κρούσματα δυστυχώς να καταγράφονται και στην περιοχή μας. Δεν τελειώσαμε με την υγειονομική κρίση, αντιθέτως πρέπει να είμαστε όλοι εξαιρετικά προσεκτικοί για να αποφύγουμε ενδεχόμενη νέα έξαρση της πανδημίας. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενίσχυσε όλο το προηγούμενο διάστημα όλα τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας και τις άλλες δομές και μονάδες υγείας της περιοχής, τόσο με σύγχρονα μηχανήματα, όσο και με προσωπικό. Διαθέσαμε ήδη 80 εκατομμύρια ευρώ γι’ αυτό το σκοπό από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας. Συνεχίζουμε και δεν εφησυχάζουμε, μέχρι να απαλλαγούμε πλήρως από τον κορονοϊό. Σήμερα, παραδίδουμε επιπλέον σύγχρονο εξοπλισμό ειδικά για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Η Περιφέρεια εξασφάλισε και παραδίδει 50 φορητούς αναπνευστήρες στα νοσοκομεία της 4ης ΥΠΕ, αλλά και 60.000 rapid test, από 30.000 στις δυο ΥΠΕ (3η και 4η), που θα διανεμηθούν άμεσα σε όλα τα νοσοκομεία και των επτά νομών της Κεντρικής Μακεδονίας. Ειδικά οι αναπνευστήρες θα βοηθήσουν πολλούς συμπολίτες μας να αποφύγουν τη διασωλήνωση, ενώ ταυτόχρονα θα αποσυμφορήσουν τις ΜΕΘ δίνοντας πολύτιμο χρόνο στο σύστημα υγείας προκειμένου να ανταποκριθεί. Για τη διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η δημόσια υγεία είναι απόλυτη προτεραιότητα και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε με κάθε πρόσφορο μέσο το έργο των γιατρών και των νοσηλευτών, βελτιώνοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας σε όλους τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Τον εξοπλισμό παρέλαβε για λογαριασμό της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ελλάδας, ο Διοικητής, Δημήτρης Τσαλικάκης, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας Χρήστου Μήττα.

Ο εξοπλισμός που παραδόθηκε σήμερα είναι ο εξής:

1.Εξήντα χιλιάδες rapid test: 30.000 για τα νοσοκομεία της 3ης ΥΠΕ και 30.000 για τα νοσοκομεία της 4ης ΥΠΕ.

2.Πενήντα φορητοί αναπνευστήρες για τα νοσοκομεία της 4ης ΥΠΕ, που κατανέμονται ως εξής:

-Ιπποκράτειο: 18

-ΑΧΕΠΑ: 15

-Άγιος Παύλος: 3

-Νοσοκομείο Σερρών: 5

-Νοσοκομείο Χαλκιδικής: 6

-Νοσοκομείο Κιλκίς: 2

-Νοσοκομείο Γουμένισσας: 1