Με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Στρατινάκη και το Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γεωργιάδη επικοινώνησε σήμερα ο Βουλευτής Πέλλας της ΝΔ κ. Σταμενίτης προκειμένου να τους ζητήσει να υπάρξει διόρθωση στο ΦΕΚ για τον καθορισμό του ανώτατου αριθμού αδειών διαμονής για εργασία πολιτών τρίτων χωρών για τα έτη 2021 και 2022.

http://www.dreamstime.com/stock-photos-man-chainsaw-sawing-log-clearing-forest-harvestin-man-chainsaw-sawing-log-clearing-forest-harvesting-image109484243
Συγκεκριμένα στην απόφαση που δημοσιεύθηκε χθες 5 Φεβρουαρίου 2021, για την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας προβλέπονται 940 άτομα (εργάτες γης, εργάτες κτηνοτροφίας, δασεργάτες -υλοτόμοι) για εξαρτημένη εργασία και 280 (εργάτες γης, εργάτες κτηνοτροφίας, δασεργάτες – υλοτόμοι) για εποχική εργασία αντίστοιχα.
Στην παρέμβαση του ο Βουλευτής τόνισε ότι οι αριθμοί αυτοί σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του Νομού Πέλλας για εργατικό προσωπικό, που απασχολείται στην περιοχή κυρίως για εργασία στον πρωτογενή τομέα. Μάλιστα, ο κ. Σταμενίτης σημείωσε ότι για όμορους Νόμους, όπως αυτόν την Ημαθίας, οι αριθμοί των προβλεπόμενων θέσεων είναι 840 (εργάτες γης, εργάτες κτηνοτροφίας) για εξαρτημένη εργασία και 12.040 (εργάτες γης, εργάτες κτηνοτροφίας) για εποχική εργασία αντίστοιχα, γεγονός που αποδεικνύει ότι έχει γίνει λάθος αναφορικά με τους αριθμούς για την Πέλλα.
Απο την πλευρά τους, τόσο η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας όσο και ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής αναγνώρισαν την ανάγκη για πρόβλεψη περισσότερων θέσεων στο Νομό Πέλλας και ενημέρωσαν το Βουλευτή ότι άμεσα θα υπάρξει διόρθωση της σχετικής απόφασης που θα αποκαθιστά την παράλειψη.