Σε σημερινή (31.03.2021) του επικοινωνία με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Σκυλακάκη ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταμενίτης ενημερώθηκε ότι υπογράφηκε από το Υπουργείο Οικονομικών η απόφαση της αποζημίωσης, λόγω COVID-19, των καλλιεργειών θερμοκηπίου (τομάτα-αγγούρι), της παραγωγής πατάτας (καλοκαίρι – φθινόπωρο) και της παραγωγής καρπουζιών σε εξωτερικούς χώρους.

Παράλληλα, σε συνάντηση που είχε σήμερα με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Μελά ενημερώθηκε ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν και οι λεπτομέρειες καταβολής της ενίσχυσης, η οποία υπολογίζεται ότι θα καταβληθεί σε ένα μήνα.

Υλοποιείται έτσι η δέσμευση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για άμεση ενίσχυση των παραγωγών οπωροκηπευτικών, οι οποίοι επλήγησαν από τον κορωνοϊό. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται  για προϊόντα, τα οποία κατά το διάστημα εκδήλωσης της πανδημίας και της επιβολής των περιοριστικών μέτρων υπέστησαν μια σειρά από αρνητικές συνέπειες με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη μείωση του εισοδήματος των παραγωγών.