Σε απόγνωση πια οι αγρότες στο νομό Πέλλας βλέπουν τις καλλιέργειες τους να καταστρέφονται, με τους κυβερνώντες να δίνουν μόνο υποσχέσεις. Μεγάλα λόγια στις επισκέψεις στο νομό και ψεύτικα λόγια για τις αποζημιώσεις.
Από τις αρχές του χρόνου κι ενώ οι αγρότες «ζεσταίνουν» μηχανές ήρθε επιτέλους το de minimis του 2020 για τις βροχοπτώσεις του περασμένου καλοκαιριού. Την ίδια ώρα που στην διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν στεριώνει πρόεδρος, το προσωπικό του ΕΛΓΑ απολύθηκε ή συνταξιοδοτήθηκε από τον φόβο ιδιωτικοποίησης του φορέα, όλα είναι στο αέρα όσον αφορά την καταγραφή ζημιών και καταθέσεις ενστάσεων.
Στην Πέλλα τον παγετό του Μαρτίου και του Απριλίου τον ακολούθησε από χθες το χαλάζι και πια τα απαιτούμενα μέτρα αντιμετώπισης της ολικής απώλειας εισοδήματος, όχι μόνο στους αγρότες, αλλά και στους συνεταιρισμούς, τους εποχικούς εργαζόμενους, τους μεταφορείς είναι άμεσα αναγκαία. Δεν μπορούν να περιμένουν οι αγρότες στο νομό την επόμενη φορά, μετά από όλη την καλλιεργητική περίοδο να μετρηθεί η ζημία που έχει φτάσει το 100%.
Από την άλλη, ο καημός της κυβέρνησης είναι το άθλιο νομοσχέδιο που «εξαφανίζει» τους παραγωγούς και στις λαϊκές αγορές.
Δεν πρέπει να ψηφιστεί αυτό το νομοσχέδιο, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις επίμαχες διατάξεις, που καταδιώκουν τον αγρότη-παραγωγό. Θα πρέπει να υπάρξει διαβούλευση, θα πρέπει να ακουστεί η φωνή τους και η κυβέρνηση θα πρέπει να αναστείλει την ψήφισή του και να συζητήσει ουσιαστικά με τους παραγωγούς. Καταδιώκουν τους επαγγελματίες μικροπωλητές, τους παραγωγούς από το βασικό πεδίο μέσα από το οποίο είχαν την δυνατότητα να έχουν εισόδημα: την λαϊκή αγορά.
Κύριε Μητσοτάκη σε μια Ελλάδα όπου ο αγροτικός πληθυσμός γερνάει, το ζητούμενο είναι η προσέλκυση νέων ανθρώπων που θα στελεχώσουν τον πρωτογενή τομέα και θα συνεχίσουν την παραγωγική διαδικασία. Είναι χρέος της Πολιτείας η υποστήριξη τους με κάθε δυνατό μέσο.