Ένα νέο πρόγραμμα υποστήριξης και ανάπτυξης επιχειρηματικών ιδεών άνοιξε για τους κάτοικους των πόλεων της Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Φλώρινας και  Κιλκίς. Άτομα και ομάδες με καινοτόμες επιχειρηματικές δραστηριότητες  θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στο πρόγραμμα Next Challenge 2021.

Το πρόγραμμα καλύπτει όλα τα στάδια υποστήριξης για την ανάπτυξη επιχειρηματικής ιδέας, μέσω εκπαίδευσης, τη συνάντηση με επενδυτές και τη συμμετοχή σε ένα διαγωνισμό με  βραβεία αξίας άνω των 20.000 ευρώ. Οι αιτήσεις έχουν ανοίξει και η προθεσμία υποβολής για συμμετοχή είναι η 5 Μάϊου 2021.

Οι συμμετέχοντες  είτε βρίσκονται στο αρχικό στάδιο της ιδέας, είτε έχουν προχωρήσει, θα βιώσουν μια συναρπαστική εμπειρία που αποτελείται από δύο κύκλους εκπαίδευσης, δυνατότητα παρουσίασης της δουλειάς τους σε δυνητικούς επενδυτές, επιχειρηματικούς αγγέλους και εταιρείες που αναζητούν ευκαιρίες συνεργασίας  και διεκδίκηση βραβείων που θα τους βοηθήσουν να αναπτύξουν περαιτέρω την ιδέα και την επιχείρηση τους.

Το πρώτο στάδιο κύκλου εκπαίδευσης ολοκληρώθηκε με επιτυχία  και την επόμενη εβδομάδα οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν το δεύτερο στάδιο εκπαίδευσης που θα πραγματοποιηθεί την  Τρίτη 20 Απριλίου και Τετάρτη 22 Απριλίου 2021, όπου έμπειροι εισηγητές θα καθοδηγήσουν τους συμμετέχοντες στην ανάπτυξη επιχειρηματικού πλάνου με σύγχρονα εργαλεία για την ανάπτυξη προϊόντων και εφαρμογών, τα οποία θα είναι ελκυστικά στην πραγματική αγορά και πληρούν τις προϋποθέσεις επενδυτικής ετοιμότητας.

Η δράση συντονίζεται από φορείς με πολυετή ανάμιξη και διεθνή εμπειρία, στην έρευνα και υποστήριξη  νεοφυών επιχειρήσεων. Πιο συγκεκριμένα το έργο συντονίζουν η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, το ερευνητικό κέντρο SEERC του CITY College, το Πάρκο Επιχειρήσεων Υψηλής Τεχνολογίας «Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης», το Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας Πληροφοριών (UIST) «Απόστολος Παύλος», το NCDIEL (Εθνικό Κέντρο Ανάπτυξης Καινοτομίας και Επιχειρηματικής Μάθησης) και το YES Foundation.

Πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής εδώ: https://icba-project.eu/join-training/?lang=el

 

*Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Intelligent Cross Border Accelerator» με το ακρωνύμιο “iCBA” στα πλαίσια του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας “INTERREG IPA Cross Border Cooperation Programme “Greece – Republic of North Macedonia 2014-2020”.