Ο Νομός Πέλλας αποκτά ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο.

Το φθινόπωρο ξεκινάει η δημοπράτηση του έργου αναβάθμισης του οδικού άξονα Θεσσαλονίκη – Γιαννιτσά – Έδεσσα, η οποία συμπεριλαμβάνει κατασκευή – συντήρηση – λειτουργία.

Ακολουθεί η δήλωση του Βουλευτή Πέλλας Διονύση Σταμενίτη:

 

«Αναμφίβολά σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για το Νομό Πέλλας. Ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Καραμανλή και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστα ανακοίνωσαν την αναβάθμιση του οδικού δικτύου Θεσσαλονίκη – Γιαννιτσά – Έδεσσα. Υλοποιείται έτσι στο ακέραιο η δέσμευση του Πρωθυπουργού προς τους πολίτες της Πέλλας.

 

Το έργο θα υλοποιηθεί μέσα από σχήματα ΣΔΙΤ, δηλαδή συμπράξεις δημόσιου με ιδιωτικού τομέα. Αντικείμενο του έργου η αναβάθμιση του οδικού άξονα Θεσσαλονίκη – Γιαννιτσά – Έδεσσα. Η περιοχή εκτέλεσης εκτείνεται από το Νομό Θεσσαλονίκης έως το Νομό Πέλλας και οι παρεμβάσεις συνολικά θα αφορούν σε 25χλμ. Συγκεκριμένα: Κατασκευή των παρακάμψεων Χαλκηδόνας και Γιαννιτσών. Κατασκευή κόμβων σε Ελεούσα, Χαλκηδόνα, Παραλίμνη και Γιαννιτσά. Και τέλος οδικό τμήμα Μαυροβουνίου – Έδεσσας, με κόμβους σε Έδεσσα και Μαυροβούνι και με συνδέσεις στην παλαιά Εθνική Οδό.

 

Αποδεικνύεται λοιπόν, ότι όσοι έσπευσαν να καταδικάσουν το έργο επειδή δεν εγκρίθηκε για το Ταμείο Ανάκαμψης, έπεσαν έξω. Αποδεικνύεται επίσης, ότι όσοι πεισματικά επέμεναν στη χρηματοδότηση από κοινοτικούς πόρους, μάλλον δε γνώριζαν τα δεδομένα. Προσωπικά από την πρώτη στιγμή χαιρέτισα την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη δημοπράτηση του δρόμου μέσω ΣΔΙΤ, εφόσον οι προσπάθειες για ευρωπαϊκή χρηματοδότηση δεν καρποφορούσαν. Γεγονός, για το οποίο αν και ξέραμε ότι υπήρχαν ελάχιστες πιθανότητες, οφείλαμε να το επιχειρήσουμε. Στις 31 Μαρτίου δήλωσα ότι η μη ένταξη του δρόμου στο Ταμείο Ανάκαμψης δεν πρέπει να μας απογοητεύει γιατί η κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλής και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουν εναλλακτικό σχέδιο, το οποίο και παρουσίασαν σήμερα.

 

Συνεπώς, για να λύσουμε ένα πρόβλημα χρειάζεται να γνωρίζουμε πρώτα την ουσία του. Μετά είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε πως μπορεί να λυθεί και ποιες είναι οι κατευθύνσεις που πρέπει να ακολουθηθούν. Και τέλος επιβάλλεται να ασκούμε πίεση προκειμένου γρήγορα να λαμβάνονται οι απαραίτητες αποφάσεις. Έτσι πρέπει να συνεχίσουμε για κάθε ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Νομός μας, βασιζόμενοι στο τρίπτυχο: «Γνώση – Διεκδίκηση – Αποτελεσματικότητα».

 

Σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα για όλους μας. Ανακοινώθηκε ένα έργο που το αξίζει ο τόπος μας και το στερήθηκε για πολλά χρόνια. Ο Νομός μας αποκτά ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο που θα τον συνδέει με τη Θεσσαλονίκη. Βγαίνει επιτέλους από τη συγκοινωνιακή απομόνωση.

 

Η Πέλλα, με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι στο επίκεντρο. Διεκδικεί όσα της αναλογούν και τα κερδίζει!».