Με στόχο την απόλυτα ασφαλή επιστροφή των μαθητών στα θρανία και γενικότερα την εύρυθμη επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σήμερα Δευτέρα 12 Απριλίου, ο Δήμος Έδεσσας προέβη ήδη από την Παρασκευή 9 Απριλίου σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες καθαρισμού προαύλιων χώρων σύμφωνα και με τις οδηγίες των αρμόδιων Υπουργείων.


Δύο μήνες μετά την απαγόρευση λειτουργίας της εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων, στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης του κορωνοϊού, υπό την επίβλεψη του δραστήριου Προέδρου της Β` βάθμιας Εκπαίδευσης και Αντιδημάρχου Σωτήρη Μούκα σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Υγείας Κωνσταντίνου Λαμπρόπουλου, Παιδείας και Πολιτισμού Αλέξανδρου Πασχάλη, με την υποστήριξη κλιμάκιου καθαρισμού και σε αγαστή συνεργασία με τις διευθύνσεις και το προσωπικό των εκπαιδευτικών δομών, καθαρίστηκαν όλες οι σχολικές μονάδες, και υποδέχτηκαν τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου και τους εκπαιδευτικούς τους.

Ο Δήμος Έδεσσας είχε προχωρήσει από την αρχή της υγειονομικής κρίσης σε απολυμάνσεις όλων των σχολικών κτιρίων νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων, λυκείων γενικών και ΕΠΑΛ, παιδικών, βρεφονηπιακών σταθμών, ΚΑΠΗ και όλων των δημοτικών κτιρίων.

Κατά τη διάρκεια της αναστολής των μαθημάτων, οι Αντιδήμαρχοι Βεγορίτιδας, Παιδείας και Πολιτισμού καθώς και Υγείας, παρακολουθούσαν τις εξελίξεις και ενημερώνονταν από τις αρμόδιες διευθύνσεις, διατηρώντας σε απόλυτη ετοιμότητα το προσωπικό καθαριότητας για την ημέρα της ‘’επανεκκίνησης’’ της σχολικής λειτουργίας.

Έτσι μετά την οριστικοποίηση του σχεδίου σταδιακής επαναλειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών, καθαρίστηκαν σχολαστικά, οι χώροι υγιεινής και οι αύλιοι χώροι των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου μας.

Ο Δήμος προμήθευσε το κλιμάκιο καθαριότητας με μάσκες, γάντια και όλο τον απαραίτητο προστατευτικό εξοπλισμό. Μάλιστα, στο διάστημα που ήταν κλειστή η μαθητική κοινότητα πολλοί μαθητές πήγαιναν και κάθονταν στους προαύλιους χώρους των σχολικών μονάδων τους και έτσι υπήρχαν πολλά απορρίμματα γεμίζοντας 8 μεγάλες μαύρες σακούλες κάτι που στο μέλλον πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα και φυσικά να αποφευχθεί!


Ο Αντίδημαρχος Βεγορίτιδας και Πρόεδρος της Β` βάθμιας εκπαίδευσης Σωτήρης Μούκας μας δήλωσε :
«Ξεκινά και πάλι η δια ζώσης μαθησιακή διαδικασία και καλούμαστε να θωρακίσουμε την υγεία όλων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας για να μη χάσουμε ό,τι κερδίσαμε, με κόπο, σύνεση και πειθαρχία από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η υγειονομική κρίση. Εύχομαι καλή δύναμη στους Διευθυντές, τους καθηγητές, τους μαθητές, τους γονείς τους και σε όλο το προσωπικό των Λυκείων του Δήμου Έδεσσας. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στέκεται με υπευθυνότητα δίπλα στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς τους, για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν με ασφάλεια και επιτυχία τη φετινή σχολική περίοδο.»