Η Λαϊκή Συσπείρωση Σκύδρας ανεξάρτητα από τον αριθμό και τα πρόσωπα που την εκπροσωπούν έχει ως αρχή η συμμετοχή της στον δημόσιο διάλογο να έχει τα εξής χαρακτηρίστηκα.

Κατ’ αρχήν, ρόλος μας η ανάδειξη των τοπικών και όχι μόνο προβλημάτων και η λύση τους στο βαθμό που μας αναλογεί. Κατά δεύτερον  οι τοποθετήσεις μας να στέκονται σε πολιτικό επίπεδο κάτι που αναδεικνύεται από την παρουσία μας και στις δυο θητείες μας.

Με αφορμή το τελευταίο καταδικαστέο συμβάν μεταξύ δυο εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων θα θέλαμε να κάνουμε το εξής σχόλιο: «όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες»

Συγκεκριμένα στην πλειοψηφία των δημοτικών συμβουλίων που έχουμε την τιμή να συμμετέχουμε όλα αυτά τα χρόνια διαπιστώσαμε μια στοχευμένη υποβάθμιση της λειτουργίας και του ρόλου του δημοτικού συμβουλίου. Αυτό εκτιμάμε ότι έχει άμεση σχέση με το συγκεκριμένο περιστατικό γι’ αυτό και δεν μας εξέπληξε.

Όλα τα παραπάνω έρχονται σε αντιδιαστολή, την στιγμή που οι αγροτικοί σύλλογοι της Πέλλας και της Ημαθίας μπροστά στις μεγάλες καταστροφές (παγετός, χαλάζι) επέδειξαν αγωνιστικό πολιτισμό με κοινές συσκέψεις κοινά αιτήματα (που ακουμπάνε στα πραγματικά προβλήματα του αγρότη) και ανακοινώσεις, καταφέραν να πραγματοποιήσουν ένα μεγάλο συλλαλητήριο μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας.

Ας παραδειγματιστούμε λοιπόν από αυτήν την σύμπνοια καλώντας όλες τις δυνάμεις του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας να απομονώσουμε από τη μια τέτοιες συμπεριφορές και να στηρίξουμε από την άλλη με έργα και όχι με λόγια τους αγρότες της ευρύτερης περιοχής.